A tiltó jelzés ellenére hajtott a sínekre a győri férfi

Győr+
2011.07.19. 09:03

Tehervonat és személyautó ütközött az éjjel Hegyeshalomnál. A győri sofőr a vasúti fényjelző piros figyelmeztetése ellenére, a félsorompót megkerülve hajtott a sínekre. A balesetben hárman sérültek meg. A közúti és a vasúti közlekedés hajnali 2 óra után állt helyre.

Hárman – a gépkocsi vezetője és két hölgy utasa – sérültek meg súlyosan abban a balesetben, ami hétfő éjjel történt a Hegyeshalom melletti vasúti átjáróban. A 30 éves győri férfi azután hajtott a tilos jelzés ellenére a félsorompót kikerülve a sínekre, miután az Ausztria felől érkező szerelvény az átjáró után megállt. A kocsi a másik vágányon az Ausztria felé tartó vonat mozdonyával ütközött- mondta lapunknak Kocsis Tünde, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A vizsgálatok szerint az átjáróban a jelzőlámpa és a félsorompó is tilos jelzést mutatott.

A napokban több hasonló baleset történt az országban. A hétvégén Celldömölk és Vinár között, jól működő sorompónál egy személygépkocsi a Celldömölkre tartó vonatnak ütközött. Az autó sofőrjét kellett beszállítani a celldömölki kórházba, könnyű sérüléssel.

Szombat éjjel egy háromtagú család a nyílt vasúti pályán gyalogolt keresztül Tata és Tata-Tóváros vasúti megállók között, amikor a tehervonat közéjük hajtott. A 35 éves édesanya a helyszínen életét vesztette, 5 éves kisfiát súlyos sérülésekkel a Heim Pál Gyermekkórházba szállították, az édesapa sértetlen maradt. A rendőrség vizsgálja a történteket.