Győr+
2011.10.05. 15:29

A suszter álmában semmi sem elképzelhetetlen

Újra játssza a Vaskakas Bábszínház A suszter álma című báb- és táncszínházi előadást, amely közös produkció a Fitos Dezső Társulattal. A darabot gyerekeknek szánták eredetileg, de a felnőtteket is elvarázsolta, bármerre is mutatták be.

Fitos Dezső felesége, aki maga is játszik a produkcióban, lapunknak elmondta, a két érdekes művészeti ág találkozása – a tánc- és a bábszínházé – varázslatos párosnak bizonyul.

A darab megmutatja, hogy álmunkban bármi megtörténhet, akár még bárányfelhőn is hintázhatunk. Ez történik a huncut, fütyörésző suszterrel is, akit Fitos Dezső alakít. Álmában életre kelnek a lábbelik és a cipészműhely szerszámai.

Feleségével a darabban is egy párt alkotnak, együtt táncolnak, forognak, pörögnek a papucsokkal, facipőkkel, sarkantyús rámás csizmával.

Kocsis Enikő, azaz Füttyösné szerint a darab kikapcsol a hétköznapok monotonitásából. Látványvilága a 21. század embere számára is érdekes, a fekete színházban a tárgyak különleges módon elevenednek meg.

Eddig teltház előtt játszottak szinte minden alkalommal, bármerre jártak az előadással. Már Amerikából is érdeklődtek a darab iránt. Mivel nincs szöveg, a zene, a tánc és a látvány nyelvét bármilyen nemzetiségű megértheti.

A suszter álmában semmi sem elképzelhetetlen. Ha nem hiszik, nézzék meg az álommesét!

Zoljánszky Alexandra