Hirdetés
Győr+
2011.11.29. 12:40

A Sportdöntőbírósághoz fordul az ETO

Az UEFA fellebbviteli testülete csak jelképesen enyhített az elsőfokú ítéleten, így a Győri ETO FC tovább harcol igazáért.

Hirdetés

Ma délelőtt tárgyalta a Győri ETO FC ügyét az UEFA Fellebbviteli Testülete. A zöld-fehérek állítása szerint a kirívóan súlyos büntetést – a pénzbüntetés mellett egy év kizárás, amennyiben a következő három év valamelyikében a csapat nemzetközi kupaszereplést érő helyen végez akár a bajnokságban, akár a kupában – egy jogértelmezési probléma miatt kapta az ETO. Az erről szóló dokumentumokat a fellebbviteli testület előtt értelmezték és vitatták meg a felek.

Az UEFA svájci székhelyéről Klement Tibor, az ETO ügyvezető igazgatója telefonon jelentkezett a döntést követően. A klubvezető nem tudott pozitív fejleményekről beszámolni, másodfokon ugyan enyhítettek az ítéleten, de ez mindössze annyit jelent, hogy nem három, hanem két évig marad érvényben az egy szezonra szóló eltiltás, emellett az MLSZ büntetésének felét elengedte az UEFA, a hazai szövetségnek így ötvenezer eurót kell befizetnie. A győri klubot sújtó ötvenezer eurós tétel érvényben maradt.

– A döntés nem elfogadható, így a lausanne-i Sportdöntőbírósághoz fordulunk jogorvoslatért. A testület csupán ítéletet hirdetett, a részletes indoklást írásban kapjuk meg. Az UEFA belső szabályai nem összeegyeztethetőek az európai és a magyar számviteli szabályokkal, abban bízhatunk, hogy a lausanne-i szervezet az utóbbiak szerint mérlegel, melyeknek megfeleltünk. Huszonegy napon belül fellebbezhetünk a döntés ellen, melyet az indoklás ismeretében mindenképp megteszünk. Arról később döntünk, hogy a minket segítő spanyol ügyvédi irodára a továbbiakban is számítunk-e – fogalmazott a Nyonban tartózkodó Klement Tibor.

Lakner Gábor

Hirdetés