A segítés gálája: Kantharosz

Győr+
2014.04.09. 15:43

Hihetetlen sikerrel zárult az idei, immár ötödik Kantharosz Gála – mondta el érdeklődésünkre Pió Márta, a rendezvény gesztora.

A belépőjegyekből, támogatásokból és a különleges borok és pálinkák árveréséből összesen 8 millió 400 ezer forint bevétel az eredmény. Ebből megtarthatja nyáron a Győr Egészségért Alapítvány a gyógy úszótábort, a győri Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Intézmény óvodája udvari játékokhoz, az Attila utcai óvoda készségfejlesztő játékokhoz jut, a Győri Segítőház Alapítvány nyári táborba viheti a hátrányos helyzetűeket, a Türr István úti bölcsödének speciális új készségfejlesztő játékai lesznek. Ferenczné Reichardt Margaréta Dunaszegen három szövőszéket vehet, hogy népi szövést taníthasson a térség gyermekeinek a hagyományok fennmaradása érdekében. A fő támogató a Büchl Hungária Kft. volt.

A gálán sikerült már átadni a tehetségeknek járó támogatást, Paray Márton egy csellót vihetett haza, hogy több esélye legen az otthoni gyakorlással előrejutnia a pályáján. Sorok Klaudia pedig megfelelő szöges sportcipőben készülhet a nagy nemzetközi gátfutó versenyekre. Mivel ő már Cipruson edz, helyette az édesanyja vette át az adományt.

A közönségszavazat végeredménye is eldőlt. A legtöbb szavazatot, összesen 127-et a győri Család Segítő Szolgálat kapta, az 500 ezer forintos adományból fejlesztő játékokat vehetnek 6-14 év közötti, fejlődésükben veszélyeztetett gyermekeknek.

A Győrújbaráti Általános Iskola 85, a Gyárvárosi óvoda 63 és a Báthoryi utcai bölcsőde 49 voksot tudott megszerezni.

 

 

A gála megnyitóján Borkai Zsolt fővédnök úgy fogalmazott: Győr mindig is híres volt arról, hogy a bajban össze tudtak fogni az emberek. Ez a gála is annak bizonysága, hogy képesek vagyunk segíteni azokon, akiknek szükségük van rá.

Ezúttal a Győri Filharmonikus Zenekar Berkes Kálmán Liszt-díjas vezényletével, az Európai Borlovagrend, az Első Győri Lions Club, az Arrabona Lions Club, a Patrónus Lions Club, a Rotary Club Győr, a Rotary Club Győr Rába, a Rotary Club Győrújbarát, és az Első Győri Kiwanis Club szövetkezett a jótékony célra.

Az idei év újdonsága volt, hogy a Vivat Bacchus énekegyüttes időnként üdítő „cuveét” alkotva a filharmonikusokkal szintén fokozta az est hangulatát. Ahogy számos vidám pillanatot szereztek a nézőknek az új műsorvezetők: Borbás Marcsi és Rákóczi Ferenc.

A liciten teljes pannonhalmi siker született: a legnagyobb összeg 1 millió forint volt, ennyiért kelt el a Deé Pincészet felajánlása, a száz literes, erre a célra faragott tölgyfa hordóba töltött, 100 liter szűz pannonhalmi bor. Ugyancsak jelentős összegért vitték el a levendulaágyon érlelt pannonhalmi pálinkákat is, 550 ezer forinton ütötte le Borbás Marcsi.

A résztvevőket megvendégelték az est kincsit hozó borászok: Deé János Pannonhalma, Laposa Bence Badacsony, Eszterbauer János Szekszárd, Thummerer Vilmos, Eger, Szepsy István Tokaj, Balla Géza Arad – Ménes küldöttei.