Hirdetés
Győr+
2013.05.08. 17:47

A sebészet munkáját könnyítő városi adomány

Az önkormányzat támogatásával európai színvonalú műtétek végrehajtására nyílik lehetőség a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház baleseti sebészetén.

 

Hirdetés

A húszmillió forintos önkormányzati támogatásból egy korszerű eszköz-együttessel, úgynevezett arthroscopos toronnyal gazdagodott a győri sebészet. Borkai Zsolt polgármester az átadáson hangsúlyozta, öröm számára, hogy a városnak módjában áll támogatnia a kórház munkáját, ahol a győri betegek is gyógyulnak. Hozzátette, az intézményben kitűnő szakemberek dolgoznak, de a megfelelő színvonalú betegellátáshoz korszerű berendezésekre is szükség van, ezért támogatja a város minden évben a kórház eszközbeszerzéseit. „Ha jól tudom, Magyarországon 1987-ben először rajtam hajtottak végre arthroscopos vállműtétet, így ismerem jótékony hatását, persze tudom, azóta a technológia rengeteget fejlődött.”

 

Hirdetés

 

Dr. Balogh Péter, osztályvezető főorvos kifejtette, az arthroscopos gyógyítás hazánkban valóban mintegy 25 évvel ezelőtt kezdődött. A győri baleseti sebészeten az évi 4100 műtét több mint tíz százaléka arthroscopos műtét, amelynek előnye, hogy nem szedik szét az izületeket, kevésbé fáj, és sokkal gyorsabban gyógyul, lerövidíti a kórházban töltött időt. Az új eszköz a sportsérülések gyógyításában is fontos szerepet játszik, így az a város kiváló sportolói számára is gyorsabb felépülést ígér. Másik fontos előnye, hogy teljes körű dokumentációt tesz lehetővé, az egész műtét rögzíthető, a videofelvételt a beteg megkaphatja, elteheti, és ha akár tíz év múlva problémája akad, az orvosnak be tudja mutatni, segítve ezzel a további kezelést.

 

 

Dr. Tamás László János főigazgató főorvos köszönetet mondott Győrnek a jelentős támogatásért. Hangsúlyozta, a város és a kórház jó kapcsolatára jellemző, hogy az önkormányzat segítsége minden évben lehetővé teszi új, korszerű eszközök beszerzését, amellyel a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház ellátási színvonalát emelik.

 

Papp Zsolt

 

Fotó: O. Jakócs Péter

 

likeold
a fb oldalunkat