Hirdetés
Győr+
2013.06.04. 17:41

A pedagógusokat köszöntöttük

Borkai Zsolt polgármester adta át a Győr Oktatásügyéért és a Győr Sportjáért díjakat a Városi Pedagógusnapon.

Hirdetés

Az ünnepségen a polgármester elmondta, a pedagógus nem csak tanár és nem csak nevelő. Példakép is, akinek óriási felelősség nyugszik a vállán, amellyel nap, mint nap meg kell birkóznia. Oktatóink, tanítóink személyisége beivódik a tanulók, a saját magunk egyéniségébe, akár egy életre meghatározhat sorsokat, életutakat. A pedagógus is ember, akinek olykor lehet bizony rossz napja, de míg mások magukra zárják az ajtót, a pedagógusnak mosolyogva, kedvesen kell, hogy bemenjen az óvodákba, iskolákba, hiszen a gyerekek várnak, az osztály ajtajára nem tehetik ki, hogy kérem, most ne zavarjanak!

 

Hirdetés

 

„Idén, jövőre és azután is szeretnénk köszönteni Önöket. Bár az élet bizonyos területein útjaink külön váltak, de Győr városa továbbra is sajátjaiként tekint a pedagógusokra, az oktatási intézményben dolgozó kollégákra. Közös érdekeink vannak, amelyek közös küldetésben öltenek testet. Győr városa az Önök munkája, szakmai alázatossága nélkül nem működőképes, hiszen ott a kulcs az iskolákban, a kulcs az Önök kezében, a tudás az Önök fejében ahhoz, ami sikeressé tesz egy várost.” – fogalmazott a polgármester.

 

Borkai Zsolt polgármester, dr. Somogyi Tivadar alpolgármester és Páternoszter Piroska a Humánpolitikai Főosztály vezetője Bognár Sándornénak, a Tárogató Óvoda vezetőjének a kiemelkedően és példamutatóan magas szintű, gyermekközpontú pedagógiai munkája, az óvodapedagógia iránti elkötelezettsége, innovatív szemlélete, a tehetséggondozás területén végzett kutató munkája, a szülőkkel kialakított partneri kapcsolattartása, valamint több évtizedes vezetői tevékenysége elismeréseként Győr Oktatásügyéért díjat adott át, akárcsak Horváth Andrásnénak, a Szent-Györgyi Albert Egészségügyi és Szociális Szakképző Iskola gyakorlati oktatás-vezetőjének, aki az egészségügyi és szociális szakmai képzés területén végzett csaknem harminc éves életpályája, a magas színvonalú gyakorlati oktatás-vezetői munkája, az iskolában folyó szakmai képzés fejlesztése és megújítása érdekében végzett tevékenysége, valamint a város és a térség szociális gondozó és ápoló képzésében elért eredményei elismeréseként vehette át a díjat. Szintén Győr Oktatásügyéért díjat kapott Jusztinné Lády Etelka a Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégium ének- zene-karvezetés szakos tanára a gyermekek oktatása- nevelése területén végzett több évtizedes pedagógus életpályája, az ének- zenei nevelés iránti elkötelezettsége, a tehetséggondozás területén végzett munkája, a város kulturális életében betöltött kiemelkedő munkássága, a magas színvonalú szakmai szaktanácsadói tevékenysége, a tanítványok, kollégák számára példamutató pedagógusi, emberi elhivatottsága, valamint szakmai életútja során elért eredményei elismeréseként.

 

 

Az ünnepségen vehette át Horváth Cs. Attila sportújságíró, sportvezető, sporttámogató, a Győri ETO FC klubmenedzsere, valamint a Rába Quelle Gyógy-, Termál-, és Élményfürdő általános igazgatója Győr város sportéletében betöltött kiemelkedő szerepének elismeréseként a Győr Sportjáért díjat. Ezt az elismerést kapta meg Röck Samu testnevelő tanár, torna mesteredző, sportvezető Győr város sportéletének fellendítése érdekében végzett több évtizedes kiváló pedagógusi és kiemelkedő szakmai, sportkoordinátori tevékenységének elismeréseként.

 

A város az ünnepségen gratulált Horváth Péternek, a Révai Gimnázium igazgatójának, akinek Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter Eötvös József díjat adományozott.

 

A rendezvény a Pedagógus Szolgálati Emlékérmek és jutalmak átadásával zárult.

 

 

Papp Zsolt

Fotó: O. Jakócs Péter

likeold
a fb oldalunkat