A Match helyett CBA Príma nyílik márciusban a plázában

Győr+
2012.01.04. 11:36

Bezárt a Match élelmiszerüzlet a győri plázában. Helyette a CBA nyit áruházat– erősítette meg a gyorplusz.hu információját Fodor Attila kommunikációs igazgató.

A Napi Gazdaság már tavaly novemberben megszellőztette, hogy eladósorba került egy Magyarországon működő áruházlánc. Az újság akkor kereskedelmi szakembereket kérdezett meg, s közülük mindenki a francia-belga hátterű Louis Delhaize-csoportot említette. Ennek a társaságnak az érdekeltségi körébe tartozik a Match, a Cora és a Profi is.

Nemrég a Győrbe is áruházat építeni szándékozó Auchan-csoport bejelentette: fölvásárolják a Magyarországon működő hét Cora hipermarketet.

A Cora, a Match és a Profi hálózataira állítólag a CBA is szemet vetett. Ezzel kapcsolatban Fodor Attila kommunikációs igazgató úgy fogalmazott: csupán arról van szó, hogy ha Magyarországról kivonul egy áruházlánc, akkor a CBA mindig nyitott és kész a lehetőségek mérlegelésére.

Fodor Attila a gyorplusz.hu érdeklődésére szerdán elmondta: a győri plázában márciusban valóban a Match helyén nyit a CBA Príma üzletük, ám ez egyedi eset.

A CBA forgalmát egyébként minden bizonnyal jelentősen megnöveli, hogy valamennyi üzletükben beváltható lesz az étkezési jegyet felváltó és a béren kívüli juttatások közé kerülő Erzsébet-utalvány, vetettük fel a kommunikációs igazgatónak. Szerinte azonban jelentős növekedésről egyáltalán nem lehet beszélni, hiszen nem valamilyen új utalványról va szó, csupán a régit váltotta fel a mostani.

A Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. az MTI-hez eljuttatott közleményében számolt be arról, hogy a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvánnyal, az Erzsébet-utalvány kibocsátójával egyetértésben elfogadóhelyi megállapodást kötöttek a CBA Kereskedelmi Kft.-vel, amely a magyarországi élelmiszer vegyi áru kereskedelem egyik vezető üzletlánca.

Gy. P.