Hirdetés
Győr+
2012.05.12. 09:00

A marcalvárosiakkal összefogva a városrész fejlődéséért

Rózsavölgyi László 2010 óta képviseli Marcalváros I. nyugati részét és Marcalváros II. városrészt a győri önkormányzatban. Új képviselőként hamar megismerte az itt élők problémáit, hiszen kiemelt figyelmet szentel a személyes találkozásoknak. Gyakran látogatja a terület iskoláit, nyugdíjasklubjait. Szoros kapcsolatot alakított ki az intézmények vezetőivel, a szolgáltatókkal és a közös képviselőkkel annak érdekében, hogy a felmerülő problémákra gyors megoldást találjon.

Hirdetés

Ön még csak másfél éve tagja a győri közgyűlésnek. Ilyen rövid idő alatt milyen eredményeket sikerült elérnie a városrészben?

Hirdetés

A városháza szakembereivel karöltve már eddig is sok feladatot sikerült megoldanunk. Nagy előny, hogy én is Marcalváros II-n lakom, így a problémákkal akár mindennap szembesülhetek. Újjászületett a marcalvárosi kiserdő futópályája, melyet tanévkezdéskor futóversennyel avattunk fel. Jól szolgálja a testnevelésórák mellett a környék lakóit is, hiszen napszaktól függetlenül sokan futnak, kocognak a kiserdőben. Egy korábbi feszültségforrást is sikerült feloldanunk, hiszen az új, bekerített kutyajátszótér kialakítása a békés egymás mellett élés irányába tereli a futókat és a kutyásokat. Kiemelt figyelmet fordítunk a füves területrészek nyírására, kaszálására, folyamatosan pótoljuk a sérült utcabútorokat, a játszótéri játékokat. Sikerült beüvegeztetnem a DAC-pályánál található, mostoha állapotú autóbuszmegállót, amelyet aztán ismét összetörtek a vandál kezek. Mivel meggyőződésem, hogy a szép környezet nevel, ezért újra kijavíttattam, ezúttal azonban már nem üveget használtunk. A képviselői munkát szolgálatnak tartom, ezért minden megkeresést komolyan veszek. Ennek jegyében sikerült felújítani a Szentlélek-templom előtti balesetveszélyes lépcsősort, valamint átalakíttatni a forgalmi rendet úgy, hogy a szentmisék után legyen lehetőség egyszerre balra és jobbra is kikanyarodni a főútra. Folyamatos kapcsolatban vagyok az útkezelő szervezetünkkel, így az úthibákra is gyorsan reagálnunk. Példaként említhetném az Ikva utcai és Illyés Gyula utcai balesetveszélyes gödröket, melyek az ott lakók életét keserítették. A Sün Balázs Óvoda elé forgalomterelő oszlopokat állíttattunk, melyek a gyerekeket védik a szabálytalanul parkoló felnőttektől.

Az ön körzetét is érinti a panelprogram. Milyen eredményeket sikerült elérni az energiatakarékos felújítások terén?

Borsi Róbert képviselőtársam az előző ciklusban indította el a programot, melynek gyümölcseit a körzethatárok változásával már az én választókerületemben érzékeljük. A program keretében a Déry Tibor utca 13–19, az Ikva utca 52–60., valamint az Örkény utca 5–11. és a Kormos utca 4. számú épületek újultak meg. A fejlesztést az állam közel 340 millióval, az önkormányzat 231 millió forinttal támogatta, az önrész pedig 145 millió forint volt, mely az itt lakók összefogásra való hajlandóságát mutatja. A panelprogram nagy segítség a lakótelepen élőknek, hiszen a külső szigetelés, az új fűtésrendszer mintegy ötven százalékos megtakarítást is jelenthet lakásonként, aminek jótékony hatását már az elmúlt zord télen is érzékelték a lakók.

Milyen fejlesztések várhatók 2012-ben a városrészben?

Marcalváros szégyenének tartom a Marcalváros I. és II. közötti aluljáró lélekromboló állapotát, ezért még az idén felújítjuk, és ebben a marcalvárosi óvodások, iskolások is a segítségemre lesznek. A közösen elvégzett munka révén a fiatalok egy picit a sajátjuknak is érzik majd, és talán tovább is adják barátaiknak, családtagjaiknak ezt a szemléletet, hiszen lakókörnyezetünk állapotának megóvása közös feladatunk. Folyamatosan fejlesztjük a zöldterületeket is, faültetéssel, padok kihelyezésével szeretném még élhetőbbé tenni ezt a gyönyörű városrészt. Ezenkívül egy különleges ajándékot is kapnak Marcalváros II. lakói az élelmiszerbolt melletti térre, de ez egyelőre legyen meglepetés…

Ön a győri önkormányzat oktatási, kulturális, sport- és turisztikai bizottságának elnöke is. Hogyan értékeli ezen területek fejlődését városunkban?

A bizottság munkájának vezetése szép és felemelő feladat, hiszen így közvetlenül is módomban áll jó hírét kelteni Győrnek. Az oktatás terén egyedülálló a szakképzési támogatási rendszerünk. A sportra is kiemelt figyelmet fordít az önkormányzat, hiszen országosan is kuriózumnak nevezhető az egyszázalékos költségvetési sporttámogatás, ami meg is látszik eredményeinken, hiszen élvonalbeli csapataink egytől egyig a dobogón végeznek, kiemelkedő sikereket érnek el. Városunk kulturális élete, az egész évet felölelő rendezvénysorozatok és színes fesztiválok közkedvelt turisztikai célponttá alakítják Győrt. Köszönöm mindenkinek, aki megtisztel ötleteivel, jó tanácsaival, hiszen csak a közös munka vezet eredményre. Számomra a személyes kapcsolattartás kiemelten fontos, ezért tartok minden hónap első hétfőjén fogadóórát az Arany János Általános Iskolában. Kérem a választókörzetemben élőket, hogy a jövőben is forduljanak hozzám bizalommal!

A helyiek szemével

Szegediné Bozzay Katalin, a Marcalvárosi Főigazgatóság főigazgatója:

Rózsavölgyi László képviselő úr személye és Marcalváros II. városrész szorosan összekapcsolódik. Eredményes tevékenysége annak köszönhető, hogy napi kapcsolatot tart fenn az itt élő emberekkel, akik élnek is a személyes találkozás lehetőségeivel. Szociálisan érzékeny, humánus, nagy teherbírású ember, aki elszántan dolgozik – és ér el eredményeket. Céljai között fontos szerepet játszik a felnövekvő nemzedék egészségtudatának kialakítása. A marcalvárosi kiserdő és futópályája jól szolgálja a mentális kikapcsolódást, az erőgyűjtést. A Nemzetközi Kézilabda Balázs Kupa lelkes támogatója, segítője. Pozitív életszemléletével, közvetlenségével, munkájával elérte, hogy a városrész tiszteletre méltó embere legyen. A továbbiakban is számítunk segítségére.

Iváncsik Mihály világválogatott kézilabdázó:

Harminc éve élek Marcalváros II-n, Rózsavölgyi László tevékenységét a megválasztásától kezdve figyelemmel kísérem. A kiserdei futópálya felújítása nagyban hozzájárult a városrész sportolási lehetőségeinek a bővítéséhez. Öregfiúk kézilabda Európa-bajnokságra készülök és felkészülésem során nagy hasznát veszem a futópályának és az azt kiegészítő létesítményeknek. Köszönet érte a képviselő úrnak, sok sikert, erőt, egészséget kívánok további munkájához!

Papp Zsolt

Fotó: O. Jakócs Péter

likeold
a fb oldalunkat