A Leier City Center második fázisát januárban adják át

Győr+
2011.10.03. 06:37

A Győr belvárosában indult Leier City Center ingatlanfejlesztési projekt második fázisát jövő januárban adják át - közölte az egykori lakanyában kialakított komplexumot működtető társaság ügyvezetője az MTI-vel.

Mártonné Baj Mária tájékoztatása szerint az egykori Frigyes-laktanya műemlék épületegyüttesének teljes felújítását várhatóan 2013-ra fejezik be. A következő etapban elkészülő épületben 3600 négyzetméteren irodák, üzletek, mintegy 1700 négyzetméteren pedig exkluzív bérlakások kapnak helyet.

A mintegy 20 ezer négyzetméteres első fázis egy évvel ezelőtti avatóünnepségén elhangzott: több mint húszmillió euróból alakította prémium kategóriás üzleti és lakónegyeddé a Győr belvárosában álló épületegyüttest a Leier cégcsoport. Az öt évvel korábban megvásárolt, közel háromhektáros területet a műemléki védettségnek megfelelő módon újították fel; az ‘A’ kategóriás irodák mellett exkluzív bérlakásokat is kialakítottak.

Elsőként, 2006-ban a 2000 négyzetméteres egykori tiszti kaszinó épületét újította fel a beruházó; ez ma a cégcsoport központi

irodaháza, majd az ennél 400 négyzetméterrel kisebb altiszti körletben alakítottak ki 19 lakásos bér-apartmanházat, 42 és 140 négyzetméter közötti alapterületű lakásokkal. A következőkben az egyik 5.600 négyzetméteres legénységi körletet alakították iroda- és üzletközponttá.

A társaság tájékoztatása szerint még két lépcsője lesz a nagyberuházásnak: az egykori lőportár épületét újítják fel, valamint

mindeddig be nem épített területek kapnak a központ profiljába illeszkedő funkciót.

(MTI)