Győr+
2012.11.08. 09:44

A legjobbak Győrben

A Győri Audi ETO KC – FTC bajnoki rangadó előtt díjazta az MKSZ az elmúlt év legjobb kézilabdás hölgyeit.

November 7-én igazi csúcstalálkozót rendeztek Győrben, hiszen a bajnokság két veretlen együttese csapott össze, ráadásul mindkét gárda száz százalékos a Bajnokok Ligájában, így két fordulóval a csoportkör vége előtt már mindkettő biztos középdöntős.

 

A találkozó előtt ünnepi pillanatoknak lehetett szemtanúja a közönség, hiszen Lukács Zsuzsanna az MKSZ ügyvezető igazgatója átadta az elmúlt év legjobbjainak járó díjakat. Herr Orsi a legjobb kapus címet nyerte, Hornyák Ági a legjobb védő lett, míg Eduarda Amorimot a legjobb külföldi játékosnak választották.

 

A szünetre is maradt ünnepelni való, hiszen ekkor adták át a legjobb serdülőnek járó elismerést Tóth Gabriellának, a legjobb ifjúsági játékos címet pedig Kurucz Ivettnek. A kitüntetetteknek és a szép számú nézőseregnek az ETO csapata varázsolta felejthetetlenné az estet, hiszen a hazai zöld-fehérek csodálatos játékkal, a kézilabda magasiskoláját bemutatva diadalmaskodtak 19-14-es félidei eredményt követően 37-28-ra. A legnagyobb tapsot Görbicz Anita kapta, aki a csapat 30-ik gólját a saját térfelének kilenceséről dobta.

 

Ezzel a sikerrel már csak a Győr veretlen a magyar bajnokságban.

 

Papp Zsolt

Fotó: Marcali Gábor