Győr+
2011.08.30. 18:34

A legfiatalabb múzeumlátogatók ismereteit bővítették a győri múzeumban

Óvodásoknak játékos múzeumi foglalkozásokat, kisdiákoknak kreatív ismeretközlő összejöveteleket tartottak, a nagyobbaknak művelődéstörténeti és művészettörténeti vetélkedőket rendeztek a győri Városi Művészeti Múzeumban európai uniós támogatásból. A programban 2600-nál több gyermek vett részt az elmúlt hónapokban - mondta Gergics Ágnes projektvezető kedden sajtótájékoztatón.

A közgyűjtemény 10 nevelési-oktatási intézménynek teremtett lehetőséget, köztük a várostól távolabb lévő kistelepülések diákjainak is a múzeumi foglalkozások látogatására. Különös hangsúlyt helyeztek a hátrányos helyzetű tanulók felzárkóztatására a program keretében.

Az egymást követő korosztályok számára készült programok közös törekvése volt, hogy megnyerjék őket a múzeum számára, elfogadtassák, megszerettessék velük mindazt, amit a közgyűjtemények kínálnak – ismertette a részleteket a projektvezető. Gergics Ágnes hangsúlyozta: a múzeum nemcsak a tantervhez illeszkedő ismereteket közölt, hanem lehetőséget teremtett a diákok kreativitásának kibontakoztatására is. A múzeumi szakemberek fontosnak tartották az élményszerű ismeretszerzést, ennek szellemében készültek a műtárgyakat feldolgozó társasjátékok, memóriajátékok, térbeli kirakók, amelyeket nagy élvezettel használtak a foglalkozások résztvevői.

A projektre 16 millió forintot nyert el a közgyűjtemény a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében. Ebből a forrásból összesen 114 foglalkozásra került sor. A projekt további hozadéka, hogy az elkészült pedagógiai programok a későbbiekben is használhatók – jegyezte meg Gergics Ágnes.

(MTI)