Hirdetés
Győr+
2016.06.09. 16:08

A könyv ünnepe Győrben – fotókkal!

Csütörtöktől szombatig tucatnyi színpadi produkció, könyvbemutató, dedikálás várja a könyv barátait Győrben négy helyszínen. A Baross úti sátrakban a frissen megjelent kötetek között válogathatunk.

 

Hirdetés

A 87. Ünnepi Könyvhét és 15. Gyermekkönyvnapok csütörtöki győri megnyitóján dr. Somogyi Tivadar alpolgármester hangsúlyozta: nyolc évtizede, hogy június elején a könyvet, az emberiség egyik legnagyobb értékét ünnepeljük. Amióta van könyvnyomtatás, azóta van széles kultúra, amit terjeszteni kell. Sokan temették már a nyomtatott könyvet, de nem kell temetni, mert az olvasás mindenkit gondolkodásra késztet, és megmozgatja a fantáziát, szükség van rá. A könyv lapjait behajthatjuk és félretehetjük, illata, fogása van, bármikor elő vehetjük és idézhetünk belőle – mondta az alpolgármester. A nyár eleji könyvünnep a könyv értékére irányítja rá a figyelmet évről-évre.

Hirdetés

A megnyitó szavak után Szarka Gyula A bor és a lányka című zenés irodalmi műsorát hallgathatta meg a Baross úti közönség.

A standokon összesen 18 könyvkiadó, könyvesbolt, intézmény kínálja kiadványait. Győri illetőségű könyvbemutatók is lesznek: Nagy István-Hancz István: A Győri Ipartestület 130 éves története; Szigethy Gábor: Balatonfüred-Csopak borvidék; Fülöp Péter: Deszkarésen; A Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár kiadásában az Ünnepi Könyvhétre jelent meg Torma Attila: Győr városa az I. világháborúban című kötete.

Győrben mutatja be legújabb könyvét Döbrentey Ildikó-Levente Péter: Őrangyalok – személyi igazolvánnyal, Gárdos Péter: Hajnali láz; Zalka Csenge Virág: Mesemondók márpedig vannak; Egressy Zoltán: Szarvas a ködben; Bereményi Géza: Versek.

„KÉP – VERS – KÉP” címmel fotókiállítás várja az érdeklődőket a Könyvhét ideje alatta marcalvárosi fiókkönyvtárban. A kiállítók: Nemes Zoltán ‘mettor’, Várnagy Kata, Vehofsics Erzsébet Zsóka, Virág Lajos Vizuális Barangoló és Fényvadász, a Győri Fotóklub Egyesület tagjai.

 

A színpadon fellép többek között a Kolompos együttes, a The Bits – Beatles emlékzenekar, az Európa Koncert Szalonegyüttes, és a Szekszárdi Gitárkvartett.

A vásár naponta 10 és 18 óra között tart nyitva

 

Részletes programért kattintson ide.

 

Szerző: Földvári Gabriella

Fotó: Marcali Gábor

 

likeold
a fb oldalunkat