Hirdetés
Győr+
2015.12.23. 06:23

A karácsonyi vásárokat ellenőrizték megyénkben

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ez év decemberében is kiemelt figyelmet fordít a karácsonyi vásárok és bevásárlóközpontok tűzvédelmi helyzetére.

 

Hirdetés

A megnövekedett árukészlet és vásárlói létszám, illetve a karácsonyi vásárok megjelenése mind-mind jelentős kockázatnak számítanak, ezért országos akció keretében a december 1-től december 18-ig tartó időszakban megyénkben összesen 17 helyszínen folytattak le a szakemberek tűzvédelmi ellenőrzést.

Megállapították, hogy a tűzoltó készülékeket minden szükséges esetben kihelyezték, állapotuk megfelelő volt. A villamos berendezések használatára vonatkozó előírásokat betartották, illetve a nyílt lángú eszközök használata is biztonságosan történt.

Hirdetés

Megyénkben a leggyakoribb hibaként a tűztávolságon belüli tárolás jelentkezett. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a leggyakoribb hibák közé tartozott még a menekülési útvonalak leszűkítése is, azonban elmondható, hogy az idei évben jogkövető magatartást tanúsítottak a vásárok szervezői és a tűzvédelmi felelősök.

A végrehajtott ellenőrzések alapján összességében megállapítható, hogy a megyénkben található karácsonyi vásárok és bevásárlóközpontok tűzvédelmi helyzete megfelelő.

 

likeold
a fb oldalunkat