Győr+
2011.09.16. 10:47

A Kábítószerügyi Egyeztető Fórum kitüntetettjei

Az elismeréseket a 2011. szeptember 16-i KEF ülésen dr. Somogyi Tivadar, Győr Megyei Jogú Város alpolgármestere, a Győr Városi KEF elnöke adta át.

A Győr Városi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum /KEF/ 2001-ben alakult meg, 10 éve segíti Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatát a drogprobléma hatékonyabb kezelésében.

A Győr Városi KEF 24 intézmény és civil szervezet munkáját hangolja össze, segítve a területen folyó drogmegelőzést, kezelést, kínálatcsökkentést. Rendszeresen figyelemmel kíséri a droghelyzet alakulását, amelynek ismeretében a drogprobléma kezelését elősegítő stratégiákat dolgoz ki és ezek megvalósítására éves szakmai programokat valósít meg.

A Győr Városi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum tevékenysége országosan elismert, a Nemzeti Drogmegelőzési Iroda minősítési rendszerében évek óta 90 százalék feletti értékelést kap. Nem véletlen, hogy az ország különböző részeiből fordulnak hozzájuk és érdeklődnek a tapasztalataikról.

2011-ben a két legtöbb jelölést kapott személy részesült a Győr Városi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum elismerésében, amelyet a 2011. szeptember 16-i KEF ülésen dr. Somogyi Tivadar, Győr Megyei Jogú Város alpolgármestere, a Győr Városi KEF elnöke adott át Kaliba Editnek, a Városi Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési Alosztály alosztályvezetőjének, valamint dr. Bazsika Erzsébetnek, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve Egészségfejlesztési Osztály osztályvezetőjének.

Az értékelés szerint Kaliba Edit aktív, felelősségteljes KEF tag, a KEF 2001.évi megalakulásától, konstruktív szemlélettel vesz részt a munkában, a pályázatokban és programokban partnerként mindig lehet rá számítani. Önállóan is kezdeményez projekteket, amelyeket rendszer-szemlélettel, sokoldalú együttműködéssel készít, magas szakmai színvonalon, bevonva a KEF tagintézményeit is. Szabadidejét nem kímélve tartalmas kiadványok összeállításával is segíti a megelőzést, valamint iskolai prevenciós foglalkozásokat vállal tanárok, diákok és szülők számára. A speciális csoportokkal végzett munkában élen jár, ugyanakkor a kínálatcsökkentésben és a szabadidős színterek nappali és éjszakai ellenőrzésében is jelentős szerepet vállal. Munkája sokrétű, de mindig alapos, igényes, számos bűnmegelőzési pályázata országos szintű mintaprogrammá vált.

Dr. Bazsika Erzsébet a KEF alapító tagja és azóta is fáradhatatlanul segíti a KEF munkáját, koncepcionális kérdésekben mindig lehet számítani a véleményére, a prevencióban vezető szakember a területen. Rendszeresen vállal előadásokat ellenszolgáltatás nélkül, tanít a felsőoktatásban, de a gyakorlati munkában is aktív részt vállal. Kreatív, nyitott, érdeklődő, segítőkész és önzetlen személyiség, akire mindig lehet számítani. Sokoldalúan felkészült, képzett, az egészségfejlesztésnek, egészségtervezésnek és a dohányzás-prevenciós programoknak városi szinten első számú szakembere, akár elméleti, akár gyakorlati munkáról legyen szó. Többek között dohányzásról leszokást segítő tréningeket vállalt, a KEF tagoknak pedig életvezetési ismeretek és készségek tréninget tartott. Több évtizedes szakmai tevékenységének eredményeként szakértelme, elhivatottsága révén az egészségfejlesztés, drogmegelőzés területén országosan ismertté és elismertté vált. – áll az értékelésben.

Papp Zsolt