Hirdetés
Győr+
2016.03.20. 12:04

A hímes tojás napja Győrben – fotókkal!

Karcolt, patkolt, áttört, viaszolt, levélrátétes, festett - a legkülönfélébb technikákkal készült tojásírók munkáit láthatják, akik vasárnap ellátogatnak a győri Gyermekek Házába.

Hirdetés

A Tavaszi Fesztivál keretében immár 18. alkalommal érkeztek Győrbe a Népművészet Ifjú Mesterei, a Népi Iparművészek, akik bemutatják karcolt, patkolt, áttört, viaszolt, levélrátétes zsűrizett tojásaikat. A látogatók elleshetik a tojásírók technikáikat, saját maguk is kipróbálhatják ügyességüket.

Hirdetés

 

A nap folyamán a gyerekek és szüleik különféle kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, a kirakodóvásárban válogathatnak az húsvéti ajándékok között.

 

 

A Győri Ipartestület Művészi Kézműves Szakosztálya is bemutatkozik, a kzművesekkel többek között mézéskalácsot süthetnek, szalmafigurákat fonhatnak, tavaszi textildíszeket készíthetnek az érdeklődők.

 

 

Kokas Éva, a Gyermekek Háza igazgatónője portálunknak elmondta, a hagyományos tavaszi program célja, hogy a gyerekek megismerjék a húsvéti néphagyományokat, a tojásfestés ősi mesterségét.

 

 

A kiállítás és vásár mellett játszóház és húsvéti mesemondás várja a családokat, 15 órától Füzi Rozi mesél. A programok 16 óráig tartanak, a részvétel ingyenes.

 

Szerző: Földvári Gabriella

Fotó: O. Jakócs Péter

 

likeold
a fb oldalunkat