Győr+
2011.10.27. 10:49

A hétvégén Szeged-Veszprém és Metz-Győr ‘kézicsemege’

Szombaton a Szeged-Veszprém rangadóval folytatódik a férfi kézilabda NB I, míg vasárnap a Győr játszik roppant fontos mérkőzést Metzben a női Bajnokok Ligájában.

A két hazai férfi elitklub az elmúlt időszakban rendre a fináléban is találkozott, és a Tisza-partiaknak nem sok babér termett. Az esetek döntő többségében a szoros meccseket Szegeden vívták, míg Veszprémben Mocsai Lajos alakulata általában könnyedén diadalmaskodott.

Hazai közönségében ismét bízhat Skaliczki László együttese, és eleve jó a kedv: a gárdának múlt vasárnap sikerült megszereznie az első BL-csoportgyőzelmet. A Veszprém – amely 2008 májusa óta nem kapott ki magyar csapattól – az orosz Csehov elleni BL-sikerrel, és a Tata elleni “felhozó” bajnokival hangol a szombati derbire.

A két gárda eddig százszázalékos a Budapest Bank ligában, most az egyik – vagy döntetlennél mindkét – csapat elbúcsúzhat ettől a mérlegtől a 12:55-kor kezdődő találkozón.

A nőknél a Győr a Debrecen 43-22-es kiütésével vezette fel a Metz elleni fontos BL-csatát. Vérten sérülése miatt nem játszhat, ám Pálinger – aki enyhébb agyrázkódása miatt a szerdai bajnokit kihagyta – már hadra fogható lesz. Az ETO az európai sorozatban nem hibátlan, a nyitókörben kikapott a dán Randers otthonában, majd idehaza október 9-én éppen francia riválisát győzte le 28-23-ra. Most idegenben kellene begyűjteni a két pontot. A Metz az előző körben a Randers vendégeként nyerni tudott, így körbeverések is kialakulhatnak, és erre ügyelniük kell Görbiczéknek, ugyanis a kvartettből csak az első kettő jut tovább a nyolcas középdöntőbe.

A női BL C csoportjának állása: 1. Randers (dán) 4 pont/3 mérkőzés (84-78), 2. Metz (francia 4/3 (80-75), 3. Győri Audi ETO KC 2/2, 4. Hypo NÖ (osztrák) 0/2

A Budapest Bank férfi liga élcsoportja: 1. MKB Veszprém 18 pont/9 mérkőzés, 2. Pick Szeged 16/8, 3. Csurgó 11/8

(MTI)