Hirdetés
Győr+
2012.03.31. 09:40

A helyiek összefogása alapozza meg Nádorváros jövőjét

Dr. Dézsi Csaba András ötödik ciklusát kezdte meg 2010 októberében a városi képviselőtestületben: 1994-ben ő volt az egyetlen fideszes politikus a közgyűlésben, aki egyéni mandátumot szerzett. Mint mondja, örömmel és büszkeséggel töltötte el, hogy 2010-ben minden győri választókörzetet a Fidesz–KDNP nyert meg. Nádorváros a szívügye, itt született, a városrészben nőtt fel, és most azokat az embereket képviseli, akik közül szinte mindenkivel személyes, jó kapcsolatot is ápol.

Hirdetés

A 2010-es önkormányzati választások óta is folyamatosan fejlődik a városrész. Befejeződött a Marcal utca felújítása, korszerűsítettük a Pápai úti gyalogátkelőhelyet. Éjszakára a Szigethy Attila úton 20 tonnás súlykorlátozást vezettünk be. Megtörtént a Bem tér körüli parkolók kialakításának rendezési tervi előkészítése, a vizsgálati tanulmányterv elkészítése. Járdajavításokat végeztünk a Bem téren, a Babits Mihály utcában, murvás parkolót hoztunk létre a Honvéd utcában, a Rabkertben. A nádorvárosiak örömmel fogadták a Bem téri fejlesztéseket, és a játszótéri beruházásokat.

Hirdetés

Úgy vélem, az elmúlt közel 20 évnyi képviselői munka legnagyobb eredménye, hogy a nádorvárosiak bizalommal fordulnak önhöz, és tanácsaikkal folyamatosan segítik a munkáját.

Fontos, hogy gyerekkorom óta itt élek, tősgyökeres nádorvárosi vagyok. Arról, hogy számomra a folyamatos tervezés és építés elsőrendű feladat, a lakókat is könnyen meg tudtam győzni. Valóban megkeresnek a problémáikkal, kialakult egy közvetlen kapcsolat, és nemcsak a környezetemben élőkkel, de a helyi iskolák, és egyéb intézmények vezetőivel is. Elődeim, Gráf Győző és Raffay Róbertné szintén nagyban segítik a munkámat, és hozzájárulnak ahhoz, hogy a lehető legjobb, legalaposabb döntések szülessenek a városrész sorsát, jövőjét illetően. Nagyon fontos, hogy engem a szó szoros értelmében vett lokálpatrióták vesznek körbe, akik tudják rólam, hogy rengeteget dolgozom, ezért önzetlenségükkel bizonyos terheket le is vesznek a vállamról.

Mennyit változott Nádorváros azóta, hogy először bizalmat kapott a helyi választóktól?

Óriási fejlődésen ment keresztül. Tudni kell, hogy Nádorváros jórészt családi házas övezet volt, mára azonban, főleg a Babits Mihály utcában s környékén, soklakásos társasházak épültek. Új utcákat is nyitottunk, ilyen például a Fészek utca. Megnőtt a beépítési szint, ezért például a Bem térnél csökkent a parkolóhelyek száma. Ezen a jövőben változtatni kívánunk, de csak úgy, hogy a készülő terveket egyeztetjük a lakókkal. Egy lépést sem teszünk addig, amíg a nádorvárosiak nem értenek egyet az elképzeléseinkkel. Az a taktikám, hogy egy körzetet jól képviselni csak az ott élőkkel közös megegyezéssel, párbeszéddel lehet. Ez be is vált 1994 óta, és ezen nem fogunk változtatni. Kompromisszumos megoldásra törekszünk a zöldterületek megóvásában, a 2-es számú autóbusz útvonalának megváltoztatásában, amely kapcsán már tárgyaltam a hivatal és a volán illetékeseivel. Fontosnak tartom, hogy elkezdődött a Rabkert útrehabilitációja, hogy folyamatosak a játszótér- és parkfelújítások, hogy a Kálvária utcai iskolának tornatermet, a Gárdonyi-iskolának pedig kézilabdapályát építettünk. Utóbbi esetében is szép cél a tornaterem létesítése.

Fontos volna, hogy folytatódjon a lakóutcaprogram?

Kiszámíthatóságot ad, menetrendet nyújt a fejlesztések ütemezéséhez, amit az emberek is láthatnak. Rendbe tesszük az óvodák és a bölcsődék körüli utakat, és nekifogunk a Dessewffy utca felújításának is. Nagy öröm számomra, hogy a volt Frigyes-laktanya a város új ékszerdoboza, amely folyamatosan fejlődik, hála a magántőke bevonásának. Annak idején azért ágáltam, hogy ne adja el a város, és igazam lett. A város szégyenéből mára a város egyik dicsősége lett.

Mennyire számíthat a helyi civil szervezetek munkájára?

Azt mondhatom, hogy nálunk az egyének a legaktívabbak. És persze vannak olyan közösségek, mint például a Szent Kamillus-plébánia, amely komoly szellemi központ, és közös eredményünk, hogy sikerült a templom és a környezet felújítása is. Terveink vannak, amelyeket együtt meg is fogunk valósítani. Ezzel pedig Nádorváros fejlődése töretlen maradhat.

Bakács László

Fotó: O. Jakócs Péter

likeold
a fb oldalunkat