Hirdetés
Győr+
2019.10.07. 10:04

A helyi értékeket képviselik a független jelöltek

Ketten is függetlenként indulnak vasárnap az önkormányzati választásokon. Vaderna Margit Győrszentivánért tenne sokat, míg Czöndör Péter Gyárváros, Likócs és Jancsifalu egy részét szeretné képviselni a közgyűlésben.

Hirdetés

Civilként tenne a helyi ügyekért

Az Ipar utca felújítása, a likócsi lakóutca program folytatása és az Urbantsok utca, vasút felőli zajvédelmének megoldása – csak néhány elem Czöndör Péter programjából, aki vasárnap, függetlenként indul a 6-os számú választókörzetben, ami Gyárvárost, Likócsot és Jancsifalu egy részét foglalja magába.

A civil képviselőjelölt, aki 2012 óta érdekvédőként próbál tenni a lakókörnyezetében felmerülő ügyek megoldásáért, több mint 30 pontból álló programot állított össze. Czöndör Péter szerint választókörzetében mintha néhány éve megállt volna az élet, ezen változtatna, ha bejutna a közgyűlésbe. „Olyan ügyeket tartalmaz a programom, amelyek régóta megoldásra várnak, de mégsem történt velük semmi az évek során” – mondta szerkesztőségünknek Czöndör Péter. A képviselőjelölt több fórumot is tartott az elmúlt időszakban és sok emberrel beszélgetett terveiről. A civil jelölt jól tudja, hogy az emberek nagyobb része az önkormányzati választáson is a pártra és nem az emberre szavaz, ennek ellenére úgy érzi, lehet esélye október 13-án. „Sokan támogattak a kampány során, ami erőt ad és hitet is a voksoláson való sikeres szerepléshez” – tette hozzá a képviselőjelölt. A 6-os körzetben Czöndör Péternek többek között olyan ellenfelekkel kell majd megküzdenie, mint az ellenzéki összefogást képviselő Pollreisz Balázzsal vagy a Fideszes Hajtó Péterrel, de ebben a körzetben indul Balla Jenő polgármester- és képviselőjelölt is. A civil jelölt szerint nagy küzdelem várható vasárnap, de úgy véli, ha az 5 évvel ezelőtti kevesebb, mint 30 százalékos részvételnél többen mennek el szavazni, akkor akár esélye is lehet a győzelemre.

Hirdetés

Többet vissza kell kapnia Győrszentivánnak

Vaderna Margit független képviselőjelölt a 14-es számú választó kerületben indul, Győrszentivánon.

„A helyi szintű önkormányzástól és a városházától is egyre messzebb került Szentiván a részönkormányzat felszámolásával. Képviselőként újra beleszólási lehetőséget adnék az itt élőknek lakossági fórumok rendszeres megtartásával, hogy magáénak érezze mindenki a lakóhelyünket és védje, szépítse azt jó szívvel, közös akarattal, felelősséggel” – olvasható Vaderna Margit programjában. Szerinte a független képviselő partnere a helyi lakosság, ereje az erkölcs, eszköze pedig a nyilvánosság.

„A nagy iparosodás szentiváni területeken valósult meg. Innen a győri költségvetésbe sok milliárdos iparűzési adó folyt be, de ebből ide nem jutott vissza elegendő forrás alapvető biztonságot nyújtó fejlesztésekre: csapadékvíz elvezetés kezelése, rendes utak, járdák, kerékpár utak.”
Ha Győrszentivánra valós értékteremtésének, súlyának megfelelő arányba kerül a város költségvetéséből, akkor megvalósulhatnak a környezetvédelmi beruházások is: védő erdősáv, állandó levegőtisztaság mérő állomás, zajvédő falak, valamint a megnövekedett lakosságszámhoz igazodó közbiztonság, infrastruktúra- és szolgáltatásfejlesztések. „Érdekérvényesítő képességünk visszaszerzéséhez az kell, hogy ne 27 százalék menjen el szavazni október 13-án, ahogy 5 éve, fordítsuk meg 72 százalékosra a részvételt” – áll Vaderna Margit programjában.

Kapcsolódó témák: #választás 2019 |
likeold
a fb oldalunkat