Hirdetés
Győr+
2012.05.03. 11:29

A győrieknek adott igazat a FIFA

A Győri ETO FC-nek adott igazat a FIFA Jonathan Walasiak-ügyében. A klubot a játékos ügynöke, David Lasaracina panaszolta be, ám az ügyet vizsgáló testület elutasította a belga menedzser kérelmét.

Hirdetés

A történet 2010. januárjában kezdődött. Ezen a télen a csődbe ment Mouscrontól szerződtette a játékost az ETO, ám a belga mégsem játszott egyetlen percet sem az élvonalban. Klement Tibor ügyvezető eképp emlékszik vissza erre az időszakra: “Walasiak szerződését azért bontotta fel a Győri ETO FC, mert a játékos és menedzsere nem tájékoztatta a klubot egy olyan egészségügyi problémáról, amely nagymértékben befolyásolhatja a játékos teljesítményét. Kiderült, a belga játékost korábbi sérülése akadályozza abban, hogy élvonalbeli teljesítményt nyújtson, ezért egy hónap után a klub felmondta a szerződést.”

Hirdetés

A középpályástól ezután, szerződésben foglalt kötelezettségeinek elmulasztása miatt elköszönt a klub, ám a játékos és a menedzsere, David Lasaracina nem hagyta annyiban a dolgot. Utóbbi bepanaszolta az ETO-t a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnél, mert a klub nem fizette ki számára az ügynöki jutalékot. A FIFA most küldte meg álláspontját az ügyről, a vizsgálat megállapította, hogy a játékosügynök számára nem jár pénz.

eto.hu

likeold
a fb oldalunkat