Győr+
2011.06.15. 15:47

A Győri ETO FC a legcsaládbarátabb klub

A Győri ETO FC érdemelte ki a labdarúgó NB I legcsaládbarátabb klubjának járó címet.

A Sport TV által életre hívott kezdeményezés szerdai, sajtótájékoztatóval egybekötött eredményhirdetésén elhangzott, hogy a győztes klub csapatának minden egyes hazai mérkőzését közvetítik majd az egy hónap múlva induló szezonban.

A program a tavaszi idény harmadik fordulójától indult, a Sport TV, a Magyar Labdarúgó Szövetség, valamint a Nemzeti Sport munkatársai minden mérkőzés helyszínén szavazólapon értékelhették azokat a körülményeket, amelyek “családbaráttá” tesznek egy stadiont. Így a tisztaságot, a biztonságot, a különböző gyerekprogramokat, vagy az esetleges családi kedvezményeket.

“Köszönjük a szervezőknek ezt a remek kezdeményezést. Elmondhatom, hogy sok mindent tervezünk még a következő szezonra is” – mondta Horváth Cs. Attila, a Győr klubmenedzsere, hozzátéve, hogy a tervek között az első a június 29-én sorra kerülő ETO Nap lesz, melyen a győri együttes a Bayern München gálacsapatával vív majd bemutató mérkőzést.

Az ETO mögött a második helyen a Budapest Honvéd végzett, míg a harmadik a Lombard Pápa lett.

“Ez a program azért indult, hogy megduplázzuk a stadionokba látogatók számát, a Sport TV szeretné visszacsábítani a családokat a mérkőzésekre. Ehhez persze szükség van a klubok támogatására is” – nyilatkozta Málnay B. Levente, Chello Central Europe vezérigazgatója.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a következő szezonban is hetente öt mérkőzést láthatnak a nézők élőben a Monicomp Ligából, négyet a Sport TV-n, egyet pedig a köztelevízión.

(MTI)