Hirdetés
Győr+
2012.04.07. 15:29

A Győri Audi ETO bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe (KÉPGALÉRIÁVAL)

A győri lányok a visszavágón nyolc góllal (31-23) győzték le a román Valcea csapatát és magabiztosan jutottak a BL-fináléjába.

Hirdetés

Csurig telt Veszprém Aréna és fantasztikus hangulat fogadta a csapatokat a szombat délután 16.00 órakor kezdődő mérkőzésen, de könnyen lehet, hogy a Valcea játékosainak nem a fantasztikus, inkább az ijesztő szó jutott az eszébe a félelmetes atmoszférát teremtő 5000 hazai szurkoló látványától és hangerejétől. Az első félidő kezdeti perceiben a támadójáték dominált, a bal szélen kezdő Görbicz és a norvég beállós Löke vezetésével támadásban hengerelt az ETO, védekezésben pedig fegyelmezetten zárt vissza Karl Erik Böhn csapata, ennek köszönhetően Romániában összeszedett hátrányát húsz perc alatt ledolgozta (11-7). Az első félidő végére a megnyugtató előnyt még növelni is tudta, 19-12-es hazai vezetéssel fordultak a csapatok.

A második félidő elején minden szurkolónak az egy héttel ezelőtti rémálomszerű összeomlás jutott az eszébe, és a kezdeti percekben némi bizonytalanság ezúttal is tapasztalható volt a győri támadójátékban, amit a Valcea gyors leindításokkal büntetett, de támadásban és védekezésben is hamar sikerült rendezni a sorokat, öt gólnál közelebb egy pillanara sem engedték a román csapatot Görbiczék. Lunde Haraldsen az egész mérkőzésen parádésan védett a győri kapuban, az ő kiemelkedő kapusteljesítményének is köszönhető volt, hogy a Valcea végső sípszó közeledtével fejben elkezdte elengedni a továbbjutási reményeit. Az utolsó öt percben már a biztos továbbjutás tudatában ünnepelték kedvenceiket a szurkolók, végül a kinti különbség duplájával, nyolc góllal (31-23) győzte le az ETO a Valceát. A lefújás pillanatában a pályán és a lelátón is önfeledt és megérdemelt ünneplés kezdődött, az ETO 2009 után ismét bejutott a legrangosabb klubsorozat fináléjába. Ellenfele a vasárnapi Podgorica – Larvik párharc továbbjutója lesz, az első mérkőzésen a montenegróiak két góllal (22-20) nyerni tudtak Norvégiában.

Hirdetés

A mérkőzés után Karl Erik Böhn, a Győri Audi ETO vezetőedzője nyilatkozott portálunknak:


“Fantasztikus közönség előtt, egy nagyon erős ellenféllel szemben arattunk egy nagyszerű győzelmet, büszke vagyok a csapatra. Védekezésben és koncentrációban sokat javultunk a kinti mérkőzéshez képest, tanultunk a hibáinkból és az elsőtől az utolsó percig keményen küzdöttünk, aminek meg is lett az eredménye. Most nincs más dolgunk, mint megnézni a másik elődöntő holnapi visszavágóját, ahol kiderül melyik csapat lesz a Győr ellenfele a Bajnokok Ligája döntőjében. Nem számít ki jön szembe velünk, de ha muszáj lenne választanom, jobban örülnék, ha a montenegrói csapattal találkoznánk a fináléban.”

A visszavágó eseményei percről-percre

Véget ért a mérkőzés, a Győri Audi ETO parádés játékkal 31-23-ra legyőzte a román Valcea csapatát és ledolgozta az első mérkőzésen összeszedett négygólos hátrányát. Összesítésben négy góllal (62-58) a Győri ETO jutott a Bajnokok Ligája fináléjába! Szívből gratulálunk, szép volt lányok! Folytatás május első hétvégéjén a döntőben, az ellenfél kilétére az elődöntő másik párharcának holnapi visszavágója után, a Podgorica – Larvik mérkőzés lefújását követően derül fény. Köszönjük, hogy követték tudósításunkat!

60′ – Őrület a csarnokban: megkezdődött az utolsó perc. 30-22

58′ – A közönség feláll, tapsol, mindenki tudja, hogy meglesz a döntőbe jutás. Közben Löke is betalál 30-21.

57′ – Dinu nem felejtett el védeni, Lekic ziccerét bravúrral védi, de Görbicz ellen nincs ellenszere. Gyors gólváltás: 29-21

55′ – Amorim hatalmas átlövésgólja után nagyszerű győri védekezés, a kontrából Radicevic nyolcra növeli az előnyt. 28-20.

53′ – Hornyákot mezrángatásért kiküldik két percre, de emberhátrányban is nagyszerűen védekezik a Győr. Sajnos belül védekezésért hetest ítélnek a bírók. 26-20

51′ – Valcea időkérés Görbicz parádés átlövésgólja után. 26-19, még tíz perc van hátra a visszavágóból.

50′ – Két gyors gólt kapunk, de egy Lekic-góllal, majd Lekic-gólpassz és Kovacsics-góllal válaszolunk! 25-19

48′ – Kovacsics Anikó a bal szélen, Görbicz átlövőben támadásban. Elveszítjük a labdát, de kétszer is visszaszerezzük. A lányok tényleg mindent beleadnak. Görbicz most hibázott ziccerben, az ellentámadásból gólt kapunk. 23-17

46′- Csak a szokásos: Haraldsen bravúr, a csarnok robban! Görbicz hetesből gól, a csarnok ismét robban! Lökét nem lehet szabályosan megállítani.

44′ – A Valcea 77-ese telibe lőtt egy kapu mögött álló fotóst. Ez legyen a legnagyobb bajunk. Győri oldalon egyre több a pontatlanság támadásban, de Lekic egy hatalmas bombával hozza vissza az önbizalmat. 22-16

42′ – Lunde fantasztikus, kivédi a Valcea játékosok szemét. Közben újabb kétperces büntetés vendég oldalon. A csapatok idegesek, sok a hiba támadásban mindkét oldalon.

40′ – Kapufa itt is, ott is. A románok támadnak, de ismét fenn a bírók keze, ennek ellenére a beállósuk betalál. 21-15

38′ – Bradeanu újabb két percet kapott, az ETO pedig újabb hetest. Görbicz nem kegyelmez: 21-14

37′ – A 13. Valcea-gólra Amorim csak kapufával tudott válaszolni, majd letámadnak minket a románok. 20-14.

35′ – Támad a Valcea, Lekicet kiállítják két percre, de emberhátrányban is sikerül kivédekezni a román támadást. Továbbra is 20-12

33′- Lunde Haraldsen ott folytatja, ahol abbahagyta: hatalmas védéssel. A Valceanál Dinu a kapuban. Amoroim egyszemélyes őrzőt kapott.

32′ – Hornyák kiharcolja, Görbicz belövi a hetest. 20-12

31′ – A Valcea kezdi a második félidőt. Egy hatalmas kapufával. Támadhat a Győr.

16.47 – A csapatok újra pályán, a hangulat továbbra is fergeteges. Perceken belül kezdődik a második játékrész. Mindent bele, Hajrá ETO!

A közvetítés hamarosan folytatódik a második félidővel.

Az első félidő alapján minden úgy történik, ahogy győri oldalon eltervezték, biztos és agresszív védekezés, gyors leindítások. okos passzok, biztos kezű befejezések. Az ETO felállt fal ellen is magabiztosan játszik, ezzel szemben a románok közel sem olyan eredményesek, mint hazai pályán voltak. Bízzunk benne, hogy ezútttal a második félórára is kitart a nagyszerű forma.

30′ – Amorim bomba bal átlövőből. 19-12. a románoké az utolsó támadás a félidőben, de nem sikerül gólt szerezniük. Vége a félidőnek: Győri Audi ETO 19-12 Valcea

29′- Karl Erik Böhn is időt kér.Másfél perc a félidőből. Görbicz parádés bejátszása után Löke gyönyörű gólt lő. 18-12

28′ – A románoknál már másodszor jeleznek passzív játékot a bírók, Haraldsen sokadik nagyszerű védését mutatja be.

26′ – Újabb Görbicz-gól, a román edző időt kér. A meccsen először hat a különbség. 17-11

25′ – Passzív játék a Valceanál, Amorim góljával újra öt, ráadásul emberhátrányból! Közben mi kiegészültünk, Bradeanut pedig kiküldik két percre. 16-11

23′ – Hornyákot küldik ki két percre, szépítenek a románok. 15-11

22′ – Kihagyott román helyzet, a nagyszerűen védő Haraldsen gyönyörűen indítja Görbiczet, aki bevágja. megvan az öt! 15-10!

20′ – Löke hetest harcol ki, Görbicz bevágja. 13-9

19′ – Két gyors Valcea-gól, Löke válaszol. 12-9

16′ – Amorim átlövésből gól, közben újabb kétperces kiállítás a vendégeknél. Négyen hat ellen! 10-7

15′ – Most Hornyák irányít, Lekic a jobb átlövő. Gyönyörűen passzol Lökéhez, a norvég beállós bevágja. 9-6 Kétperces kiállítás a románoknál. Emberelőny!

13′ – Rendületlenül zúg a hajrá ETO! A feszültség kézzel tapintható, már vendég oldalon is kiosztottak két sárgát. Görbicz hetesből lő gólt. 8-6

11′ – A Valcea nagytermetű beállósaira építi támadójátékát, de a győri fal jól zár. Ezek a percek a remklő kapusokról szólnak. Közben egyenlít a Valcea. 6-6

10′- A románok újabb gólja után Amorim átlövésből bombázta szét a vendég kaput. 6-4

8′ – Repkednek a sárgák! Már Amorim és Radicevic is besárgult. A Valcea hetesből szépít. 4-3

7′ – Agresszívan védekezik az ETO, nem ízlik a románoknak. Újabb győri gól! 4-2! Megint Görbicz.

5′ – Löke góljával 2-2. Majd Görbicz szerez labdát, már az ETO vezet! 3-2

4′ – Lekic egyenlít! 1-1

2′ – A Valcea szerzi a meccs első gólját. egy perccel később egyből hetes a románoknak, de kihagyták, marad a 0-1.

1′ – A Győri kezdi az első félidőt. A pályán: Radicevic, Hornyák, Löke, Lekic, Amorim és Görbicz. Anita a szélen kezd.

15.58 – A mérkőzés pillanatokon belül kezdődik.

15.55 – Érkezik az Audi ETO, elsőként Lunde Haraldsen. Hangrobbanás a csarnokban!

15.50 – Még 10 perc a kezdésig. A mérkőzés francia játékvezetői (Thierry Dentz és Denis Reibel) már a pályán vannak. A mérkőzés hivatalos megnyitója elkezdődött, felcsendült az EHF himnusza is. Jelenleg a csapatok bemutatása zajlik, elsőként a román Valcea kézisei érkeznek a pályára. Bradeanut, a Győr korábbi átlövőjét hangos tapssal üdvözli a magyar közönség. Szép gesztus,

15.40 – A hangulat fergeteges, a helyi ceremónia mester és a győri B-közép is megállás nélkül űzi és hajtja a szurkolókat. Óriási a hangzavar az Arénában. Romániában a helyi szurkolók a pokolban üdvözölték a győri lányokat, most mi magyarok is megmutathatjuk milyen előnyt jelent a hazai pálya. Mindenki szurkoljon! Hajrá ETO!

Ha valaki nem tudná, az ETO négygólos (35-31) vereséget szenvedett Romániában a Valcea otthonában, ezt a hátrányt kéne a mai délutánon ledolgozni. Karl Erik Böhn, az ETO norvég mestere szerint az elmúlt héten a csapat tanult az idegenben elkövetett hibákból és képes lesz kiharcolni a döntőbe jutást.

15.30 – A csapatok már a pályán melegítenek, még fél óra a kezdésig. A veszprémi csarnok még közel sincs tele, de a hangulat már most fantasztikus. Egy biztos: szurkolásban nem lesz hiány, több mint 5000 fanatikus fogja bíztatni a győri lányokat. Hajrá ETO!

Köszöntjük olvasóinkat!

(Szabadi Ervin)

likeold
a fb oldalunkat