Hirdetés
Győr+
2011.06.20. 13:10

A Győr fellebbezett az UEFA-büntetés ellen

A Győri ETO FC hétfőn fellebbezett az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) múlt pénteki döntése ellen, amely licencproblémák miatt három évre kizárta a csapatot az európai kupasorozatokból, továbbá 50.000 euróra megbüntette.

Hirdetés

Klement Tibor az MTI-nek hétfőn elmondta: ahogy már a fegyelmi testület döntése után is jelezte, a klub azonnal fellebbezett, amint megkapta az írásos ítéletet.

A fegyelmi bizottság szerint a magyar együttes tavaly úgy játszott az Európa Liga selejtezőjének 1., 2., 3. és utolsó, 4. fordulójában, hogy nem felelt meg mindenben az UEFA licenckövetelményeinek. A testület úgy vélte, a 2009. december 31-én lejárt tartozási kötelezettségének az ETO FC nem tett eleget. A klub álláspontja viszont az, hogy észt játékosa, Jarmo Ahjupera vételárának maradékát, 50.000 eurót addig nem fizethette ki, amíg a futballista korábbi egyesülete nem állított ki számlát. Klement korábban azt mondta az MTI-nek, hogy a számla 2010. augusztus 16-án érkezett meg Győrbe, és azután ki is egyenlítették.

Hirdetés

Az UEFA a magyar szövetséget is megbüntette 100.000 euróra, mivel nem tartatta be a szervezet licencelőírásait, de az összeg felének befizetését két évre felfüggesztette.

A győriek idén nem kvalifikálták magukat egyik európai kupasorozatba sem, így jelenleg csak a pénzbüntetés sújtja az együttest, amelyet egy éve a szlovák Nitra, a kazah Atyrau és a francia Montpellier kiverése után a horvát Dinamo Zagreb búcsúztatott az Európa Ligában.

(MTI)

likeold
a fb oldalunkat