Hirdetés
Győr+
2012.04.28. 13:17

A gyerekekért és a városrész fejlődéséért tevékenykedik

Kovács Tamás tíz éve képviseli az önkormányzatban lakókörnyezetét. A 2010-es esztendő változásokat hozott képviselői munkájában, hiszen az előző ciklushoz képest nagyobb területért, Marcalváros egy része mellett Nádorváros és Adyváros egy részéért is felel.

Hirdetés

A területtel együtt természetesen nőtt a megoldandó problémák szá ma is. Ezek feltérképezésében, megoldásában sokat segít, hogy itt élek, jól ismerem Győr ezen területét, az embereket, akik tudják, hogy nyugodtan megkereshetnek felvetéseikkel, gondjaikkal.

Hirdetés

Ön nem csak választókörzetében lakik, de ott is tanít, immár 16 éve, ezért a fiatalok oktatását, nevelését is szívügyének tekinti. Milyen, az ifjúságot érintő változások történtek az elmúlt időszakban?

A tavalyi év nagy változást hozott az életünkben, miután a közgyűlés döntése értelmében integrálódott a Kovács Margit- és a Jókai Mór-iskola. Igaz, hogy csak száz métert „költöztünk”, mégis furcsa volt a szeptemberi kezdés. Lassan vége a tanévnek, így már kimondhatjuk, hogy a két iskola erősségei együtt, például a művészeti oktatás, a sport, a nyelvoktatás, vagy éppen a művelődési programok egy nagyon jó iskolát hoztak létre, melyet bátran ajánlok a még óvodás gyermekek szüleinek is. A városrészben nagyon sok intézmény van a bölcsődétől az idősek otthonáig. Ezek karbantartására, felújítására minden év ben több tíz millió forintot fordítunk. Számos, fiatalokat érintő fejlesztést valósítottunk meg. A Brunszvik Teréz Óvoda mellett most már a Mónus-óvoda is rendelkezik ovifocipályával, ami hozzájárul a kicsik mozgásigényének kielégítéséhez. Új játékeszközök kerültek a Mesevár Óvoda és az Erzsébet Óvoda udvarára. Az előző években átadott több játszótér folyamatos karbantartását, fejlesztését is fontos feladatnak tartom. A fiatalok mellett a szépkorúakra is gondolunk, a Cuha utcai idősek Otthonában évekkel ezelőtt elkészítettünk egy szép teraszt, a bebútorozás második fázisa idén fejeződik be. A Répce utcai Idősek Klubja udvara is megszépült, és idén az Átmeneti Gondozóház udvarára tervezünk árnyékolórendszert beépíteni.

Milyen fejlesztéseket sikerült megvalósítani a közterületeken?

Az előző években több utca és járdaszakasz megújult. Idén a járdák felújítására több mint 20 millió forintot fordítunk. A Szent Imre úton a kerékpárút fejlesztését is tervezzük, a Mónusóvoda előtti gyalogosátjárót pedig biztonságosabbá kívánjuk tenni Borsi Róbert képviselőtársammal közösen. Tavaly a Cuha és Rép ce utcákban festettünk fel parkolóhelyeket, idén a Lajta út szervizútján végezzük el a munkálatokat. Az elmúlt években egyébként közel száz új parkolóhelyet alakítottunk ki, de keressük a további lehetőségeket a megnövekedett igények kielégítésére.

Szembetűnő, hogy egyre rendezettebbek a közterületek, egyre szebbek a zöldövezetek.

Bizony, a közterületek állapota nagyban befolyásolja közérzetünket is. Ezért alakítottunk ki a Tihanyi Árpád út 77. szám mögött egy pihenőszigetet járdával, padokkal, növényzettel. Hasonló módon a Répce utca végén található parkot is megújítottuk. Ott a régi virágtartó ládákat és környezetüket tettük rendbe. Sajnos a frissen ültetett növények egyesek tetszését túlságosan is megnyerték, mert azok egy része eltűnt… Pótoljuk. A Győr Plaza és a Tihanyi Árpád út között található laktanya nem túl esztétikus kerítését láncos korláttal váltottuk ki, ami jobban illeszkedik a városrész képébe. A terület tisztasága érdekében tavaly harminc új szemetesedényt helyeztünk ki, az idén pedig továbbiakat telepítünk.

Az Ön választókerületét is érinti a „panelprogram”. Milyen eredményeket sikerült e téren elérni?

Többek között a Lajta, Cuha, Szent Imre, Magyar utcákban láthatók már a felújítások eredményei. A város több mint százmillió forinttal járult hozzá ezekhez a munkálatokhoz az előző években. A környezettudatosság egyéb ként a közutakon is megjelenik, hiszen az idei tervek között szerepeltöbb mint 250 darab energiatakarékos lámpafej felhelyezése a közvilágítás modernizációjának keretében. Szeretném megköszönni a lakosságnak, hogy észrevételeikkel, ötleteikkel segítik munkámat. Hiszem, hogy a felmerülő problémákat együtt orvosolni tudjuk, ezért várom továbbra is megkeresésüket, javaslataikat a 06-30/997-0401-es telefonszámon, vagy a kovacstamas9@freemail.hu e-mail címen.

A helyiek szemével

Szegediné Bozzay Katalin, a Marcalvárosi Főigazgatóság főigazgatója:

– Kovács Tamás képviselő úr Marcalváros I. elismert személyisége. Szociálisan érzékeny, empatikus, fáradhatatlan, az intézmények és a lakókörnyezet igényeire érzékenyen reagáló ember. A Marcalvárosi Főigazgatóság oktatási-kulturális intézményeit napi rendszerességgel látogatja, ezáltal jól belelát az itt élő emberek életébe is. Támogatása által az óvodák és iskolák sokat szépültek, gyarapodtak. A gyermekek kikapcsolódását szolgáló programok lelkes segítője. Gyermekszeretetét, szakmai tudását az óvodások, iskolások szeretetükkel viszonozzák. Közéleti és pedagógiai tevékenysége alapján a fiatalok példaképe lehet. Odafigyel a családok szociális helyzetére is és lehetőségei szerint segíti őket. Körzetében mindenki bizalommal fordulhat hozzá.

Dr. Hartainé Veszprémi Edit osztályvezető ápoló, Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Győr –Cuha utcai Idősek Otthona:

– A képviselő úr évek óta támogatja a Cuha utcai Idősek Otthonát. Az évek során nagyon jó kapcsolatot alakítottunk ki egymással, rendszeresen érdeklődik, milyen terveink, programjaink vannak az adott évben és mivel tud bennünket támogatni. Sokat tesz azért, hogy intézményünk még otthonosabbá váljon. Nagy segítségünkre volt udvarunk akadálymentesítésében, mellyel idős ellátottaink mindennapjait könnyítette meg. Ellátottaink tavasztól őszig szívesen tartózkodnak az udvaron, komfortérzetük növeléséhez a tavalyi évben a képviselői támogatásból kényelmes kerti bútorokat tudtunk vásárolni. Neki köszönhetjük az udvarunkon felállított kerti sütőt, digitális fényképezőgépet, DVD-lejátszót,melylyel hozzájárult ahhoz, hogy lakóink mindennapjai még vidámabbá és színesebbé válhassanak.

Papp Zsolt

Fotó: O. Jakócs Péter

likeold
a fb oldalunkat