Győr+
2012.11.09. 08:30

A Gubanc című előadás a Vaskakas Bábszínházban

A Vaskakas Bábszínház évek óta örvendezteti meg a nézőket kísérletező előadásokkal, a bábművészet határait feszegető produkciókkal, korosztályi bővítéssel. Táncos-bábos előadásukkal, a Fitos Dezső Társulat művészeivel a Tengerentúlon is sikerrel szerepeltek, de a Győri Filharmonikus Zenekarral közösen létrehozott szcenírozott koncertek is rengeteg nézőt vonzottak a Richter-terembe- tájékoztatta portálunkat Kiss Alexandra Erika, a Vaskakas Bábszínház sajtószóvívője.

A Vaskakasok újra egy Győrben eddig még nem látott színházi törekvést indítanak útjára, melynek keretében a KÁVA Kulturális Műhely művészeit, drámapedagógusait látják vendégül a Bábszínházban november 13-án 10 és 14 órakor, valamint november 14-én 10 órakor.

 

A Gubanc című meghívott produkció az idén megrendezett Gyermek és Ifjúsági Színházak Biennálén nívódíjat nyert, a színház és a nevelés program legizgalmasabb, legkomplexebb összekapcsolásáért.

 

A KÁVA Kulturális Műhely 1996 óta működő, elsősorban fiataloknak és fiatalokkal játszó színházi és drámapedagógiai csoport.

 

Tevékenységük egyik fő jellegzetessége, hogy a színházat társadalmi, erkölcsi problémák megközelítése érdekében használják, nem lemondva a művészi-esztétikai célokról, eszközökről sem.

 

A programjaikon résztvevő diákok alkotó módon és közös gondolkodáson keresztül vizsgálnak olyan kérdéseket, melyek a mélyebb megértés felé vezető út megtalálásához is hozzásegíthetnek.

 

Játékaik modern fórumként működnek, ahol a résztvevők gondolataikat ütköztethetik, ahol cselekvésen, közös játék során formálják magukat és társaikat.

 

A KÁVA Gubanc című előadásra, az azt követő szakmai beszélgetésre várja a Vaskakas az érdeklődő pedagógusok jelentkezését a [email protected] e-mail címen, vagy a 96/512-690-es és a 20/261-5965-ös telefonszámok egyikén. Pedagógusok számára a belépés díjtalan!