Hirdetés
Győr+
2013.07.18. 16:01

A Cirque du Soleil folytatja Las Vegas-i műsorát a júniusi tragédia után

A Cirque du Soleil folytatja Ka című produkciójának Las Vegas-i előadássorozatát, amelyet korábban felfüggesztett, miután egyik légtornásza a közönség szeme láttára halt szörnyet a színpadon.

Hirdetés

 

A kedd esti előadáson álló ovációval tisztelegtek a 31 évesen elhunyt Sarah Guyard-Guillot emléke előtt, aki június 30-án 27 méter magasból zuhant a mélybe a Ka című produkció légi csatajelenetében. A halottkém jelentése szerint a párizsi születésű akrobata halála baleset volt. A nőn az esés közben végig rajta volt biztonsági hevedere.

Hirdetés

 

Az amerikai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség (Occupational Safety and Health Administration) vizsgálatot indított az ügyben: a nyomozás akár hat hónapig is eltarthat.

 

A Las Vegas Review-Journal című lap beszámolója szerint az MGM Grand Hotelben megtartott keddi előadást “egy kivételes művész emlékének” ajánlották. A világhírű kanadai cirkusztársulat kivágta a műsorból az ominózus légi csatát és másik jelenettel helyettesítette azt. “Ez egy létező jelenet, amelyet korábban akkor vetettünk be, ha technikai nehézségek léptek fel” – mondta a társulat szóvivője.

 

Guyard-Guillot a produkció 2006-os indulása óta vett részt a Ka című showban, de már 20 éve akrobataként lépett fel. A kanadai cirkusz 29 éves történetében ő volt az első előadó, aki halálos balesetet szenvedett előadás közben.

 

A júniusi előadáson a publikum először azt hitte, hogy a zuhanás része a produkciónak, és csak akkor jöttek rá, hogy valami baj történt, amikor meghallották az előadók kiáltását. A produkció még pár pillanatig folytatódott, majd hangosbeszélőn jelentették be, hogy az előadást félbeszakítják.

 

A Kanada franciaajkú Québec tartományában 1984-ben alapított Cirque du Soleil mára szórakoztatóipari “multivá” nőtte ki magát, előadásait a világ 300 városában 100 millióan látták eddig.

 

(MTI)

likeold
a fb oldalunkat