Győr+
2011.07.12. 15:33

A, B és C épületek között már csak az ideiglenes folyosón lehet közlekedni

Kizárólag a földszinten megépített ideiglenes összekötő folyosón keresztül lehet közlekedni a győri Petz Aladár Megyei Kórházban az A B és C épületek között. Az eddigi összekötő folyosókat lezárták, ugyanis a fémszerkezetek bontási munkálatai megkezdődtek.

Július 13-ától – várhatóan 1 hétig – a Művese Állomás I. emeletén lévő Nephrológiai Osztály megközelítése kizárólag csak az udvaron át, a Művese Állomás recepcióján/főbejáratán keresztül lesz lehetséges.

A statikai vizsgálatokat követően ugyancsak szerdán, július 13-án kezdik meg az A épület tetejére építendő, mintegy 330 m2-es helikopter-leszállóhely kialakításának munkálatait. Így elsőként a födémszerkezet felső részének bontását végzik el, az Égésplasztikai Osztállyal történt egyeztetés és ütemterv alapján. Az 1 hétre tervezett bontást követően zsaluzási, betonozási munkálatok következnek, mellyel várhatóan augusztus közepére végeznek.

Közben folyamatosan zajlik a B épületben a Radiológiai Osztály egy részének felújítása. A vizsgálatokat ezért kisebb területen, illetve a Szent Imre úti rendelőintézetben végzik- tájékoztatta lapunkat Ponty Zita, a fenntartó megyei önkormányzat sajtóreferense.