Győr+
2011.09.22. 10:39

89 éves korában elhunyt a Nemzeti Sport rangidős munkatársa, Havasréti Béla

Nyolcvankilenc éves korában, rövid betegség után elhunyt Havasréti Béla, a Nemzeti Sport Győr-Moson-Sopron megyei tudósítója- írta a Nemzeti Sport Online.

Havasréti Béla a Nemzeti Sport Győr-Moson-Sopron megyei vezető tudósítójaként 62 éven át az összes sportágban tudósította a Népsportot, majd a Nemzeti Sportot.

Korábban a Győr-Moson-Sopron Megyei Labdarúgó-szövetség főtitkáraként, majd a megyei sporthivatalban is dolgozott, ahonnét 1982-ben elnökhelyettesként vonult nyugdíjba.

A portál közölte: Havasréti Béla néhány hete megkapta a Nemzeti Sport aranygyűrűjét és emlékplakettjét, azt követően, hogy befejezte aktív tudósítói munkáját.

„A Népsport, illetve a Nemzeti Sport olvasói és a szerkesztőségi kollégák érdemelnek dicséretet, hogy ebben a röpke hatvankét évben türelmesen elviseltek” – mondta Béla bácsi, amikor átvette a jelképes ajándékokat- olvasható a www.nso.hu oldalon.

Győr is gyászolja a városi sportsikerek legnagyobb krónikását

Súlyos veszteség érte Győrt, a város sporttársadalmát, a magyar sportújságírók közösségét. 89 éves korában elhunyt Havasréti Béla, a Népsport, majd a Nemzeti Sport megyei vezető tudósítója, aki 62 éven át tájékoztatta városunk, de térségünk sporthíreiről is az ország sportszerető közvéleményét.

Szemei előtt kiváló győri sportolók, olimpikonok, sikercsapatok nőttek ki, értek el kimagasló eredményeket, okoztak örömet nemcsak a győri embereknek, hanem minden, a sportolói sikereire büszke magyar embernek. Iróniája és derűje, emberi tartása, az újságírói és tudósítói hivatás iránt érzett alázata és olthatatlan lelkesedése szurkolók ezreit lenyűgözte. Attól az időszaktól kezdve, hogy a tollat először a kezébe vette, egészen mostanáig állandó látogatója, krónikása volt a sporteseményeknek, jellegzetes alakja sosem hiányzott a pályák széléről, az öltözőkből, a nézőtérről. Hat évtized minden rezdüléséről, örömeiről és bánatairól hírt adott – rólunk, nekünk, Magyarországnak.

Halálával óriási űrt hagyott maga után, gyászolja a teljes magyar média, Győr, amely mindig büszke lehetett fáradhatatlan, odaadó munkájára, és önkormányzatunk is, amely 2010-ben Pro Urbe Győr díjjal ismerte el magas szakmai tevékenységét, lokálpatriotizmusát, és a város érdekében kifejtett kiemelkedő tevékenységét.

Borkai Zsolt

Győr Megyei Jogú Város polgármestere