Győr+
2018.02.05. 11:57

37 eseményhez vonultak ki a tűzoltók

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten harminchét eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során öten sérültek meg.

Lesodródott az úttestről és az út menti árokban felborult egy gépkocsi január 29-én hétfőn késő délután a Fertőrákos és Sopronkőhida közötti úton. A balesethez a soproni hivatásos és a fertőrákosi önkéntes tűzoltók vonultak, akik a helyszínelés után kerekeire állították és áramtalanították a kocsit. A balesetben senki nem sérült meg.

Kedden este kisebb tűz keletkezett Babóton a Széchenyi utca egyik telkén. A kapuvári hivatásos tűzoltók gyorsan a helyszínre értek és eloltották a már csak izzó, parázsló részeket.

Szerda délután kigyulladt egy elhagyatott, félkész épület Sopronban a Győri úton. Az épület tetőszerkezete égett mintegy 150-200 négyzetméteren. A tűzhöz a soproni és a kapuvári hivatásos tűzoltókat riasztották, az oltást a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A tűzeset során egy ember könnyebb sérüléseket szenvedett, őt kórházba szállították.

Csütörtökön délután kigyulladt egy személygépkocsi Kapuváron, a Szent István király utca egyik udvarában. A tűzesethez a kapuvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral hamar eloltották a lángokat. Az eset során senki nem sérült meg.

A lerakódott égéstermék gyulladt meg egy családi ház kéményében csütörtökön este Rábaszentandráson a Széchenyi utcában. A csornai hivatásos és a szanyi önkéntes tűzoltók kéziszerszámok segítségével távolították el az izzó, parázsló részeket. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Péntek délután összeütközött két személyautó a 85-ös főút kapuvári szakaszán. A balesethez a város hivatásos tűzoltói vonultak, akik áramtalanították a járműveket és a helyszínre kérték az áramszolgáltatót, mivel egy villanyoszlopot is kidöntött az egyik kocsi. A műszaki mentési munkálatok idejére a főút érintett szakaszát félpályán lezárták.

 

 

Forrás: gyor.katasztrofavedelem.hu