Győr+
2016.06.01. 15:40

2019-re megduplázódhat az egészségügyi szakdolgozók bére – jelentette be Balog Zoltán Győrben

Négyéves béremelési program keretében emelnék a tervek szerint az egészségügyi szakdolgozók bérét, amely 2019-re megduplázódna - mondta az emberi erőforrások minisztere szerdán Győrben.

Hatszáz egészségügyi dolgozó érkezett az ország egész területéről Győrbe, hogy június 1. és 3. között részt vegyen a XLVII. Egészségügyi Szakdolgozók Országos Kongresszusán.

 

 

Az ETO Park Hotelben tartott szerdai megnyitón Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere többek között elmondta, az ágazati tárgyalások befejeztével még idén, átlagosan, differenciáltan 25 százalékos béremelésre számíthatnak a szakdolgozók. A miniszter kiemelte, a jövő évi költségvetésből a kormány 80,6 milliárd forintot szán az ágazati bérrendezésre.

 

Balog Zoltán rámutatott, 2010 után 500 milliárd forintot költött az állam egészségügyi fejlesztésekre, ebből 655 projekt valósulhatott meg, többek között a győri kórház is 21. századi szinten újulhatott meg. A hazai egészségügyi intézmények 70 százalékban történt kisebb-nagyobb felújítás, eszközbeszerzés. A kormány szükségesnek tartja a háziorvosi, az alapellátás megerősítését, ennek érdekében évente több tíz milliárd forinttal támogatja azt – hangsúlyozta a miniszter.

 

 

Fekete Dávid győri alpolgármester köszöntőjében kiemelte, a város fejlődésének egyik fontos része az együttműködés, az együttgondolkodás, többek között a győri egészségügyi szervezetekkel, intézményekkel. Majd néhány szóban bemutatta városunkat és bíztatta a jelenlévőket, ismerkedjenek meg Győrrel és térjenek vissza legközelebb is.

 

 

Dr. Tamás László János, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgatója rendkívüli ünnepnek nevezte a kongresszust, majd orvoskollégái nevében is megköszönt az ápolók és szakdolgozók áldozatos munkáját.

 

Csordás Adrienn, a győri kórház ápolási igazgatója megnyitójában kiemelte, a kongresszus ideje alatt a résztvevők közel 170 előadást hallgathatnak meg az egészségügyet, ápolást érintő aktualitásokról, technikákról, eszközökről. A szervezők célja, hogy az egészségügyi dolgozók számára színteret biztosítson a tapasztalatcseréhez, a kapcsolatépítéshez, és nem utolsó sorban, hogy a vendégek megismerjék városunkat.

 

Szerző: Földvári Gabriella

Fotó: O. Jakócs Péter