Hirdetés
Győr+
2012.01.23. 12:15

180 millió forintból újítanák fel Győrben a Kálóczy téri Idősek Otthonát

A kormány a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) keretében pályázatot hirdetett önkormányzati, állami, egyházi és nonprofit fenntartású bentlakásos intézmények korszerűsítésére. A pályázaton az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény is részt vesz, 180 millió forintot szeretne megszerezni a Kálóczy tér 9-11. szám alatt működő, 135 férőhelyes idősotthon korszerűsítésére – tudta meg a Nyugathír.

Hirdetés

A fejlesztések közvetetten hozzájárulnak ahhoz, hogy az érintett intézmények célcsoportjához tartozó speciális és hátrányos helyzetű, sérülékeny társadalmi csoportok társadalmi aktivitása, életminősége javuljon, és a helyi közösségben való aktív részvétele növekedjen. A kiírás forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Köztársaság költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

A százszázalékos intenzitású pályázaton az EESZI is részt vesz, 180 millió forintot szeretne az intézmény megszerezni a Kálóczy tér 9-11. szám alatt működő, 135 férőhelyes idősotthon korszerűsítésére – értesült a Nyugahír.

Az Idősek Otthona 1980-ban épült, azóta több belső átalakításon ment már keresztül, elsősorban a funkcionális igények változása, valamint az ellátás színvonalának emelése miatt. Az utóbbi években a lakó és ellátó területekre tudtak nagyobb hangsúlyt fektetni, azonban a konyha felújítása csak az üzemelő rész komfortfokozatának emelésére terjedt ki.

A tervezett beruházás fő célja a konyha fölé történő emeletráépítéssel megszüntetni azt a problémát, hogy az otthonban élő idős emberek az éttermet az épületen kívülről tudják megközelíteni. Az itt élő idősek életminőségének javítását célozza az épület korszerűsítése, a nyílászárók cseréje, az árnyékolás megoldása, a teljes körű akadálymentesítés, valamint az épület hőszigetelése.

Forrás: nyugathir.hu

Hirdetés