Győr+
2014.05.13. 11:04

14 év fegyház a gyermekét tóba ölő szlovák nőnek

Jogerősen 14 évi fegyházbüntetéssel sújtotta keddi döntésében a Győri Ítélőtábla azt a szlovák nőt, aki 2012 decemberében egy mosonmagyaróvári tóba ölte kisfiát.

Kovács Tamás tanácsa ezzel helyben hagyta a Győri Törvényszék tavalyi őszi ítéletét, amely 14. életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés és személyi szabadság megsértése miatt mondta ki bűnösnek az asszonyt, elutasítva mind a súlyosbítást kérő ügyészi, mind a rövidebb tartamú büntetés kiszabását kérő védői és vádlotti fellebbezést.

Az ügyész azt kérte: súlyosbítsák a nőre kiszabott büntetést, egyfelől kimondva, hogy előre kitervelten ölte meg gyermekét, hiszen a városszéli tóhoz véletlenül nem lehet kimenni, másfelől a bíróság állapítsa meg, hogy az asszony aljas indokból, tette elkövetésének érdekében zárta be a férjét a gyilkosság reggelén a fürdőszobába.

A védő ezzel szemben Lubomíra Höff megbánására és a szakértők által adott személyiségrajzra hivatkozva a büntetés enyhítését kérte.

A nő akkori, azóta elvált férje arról beszélt a tárgyaláson: az asszony azért követte el tettét, hogy végérvényesen elvegye tőle közös gyermeküket, akinek a felügyeletét a bíróság neki ítélte. Egyben kérte: a bíróság ne vegye enyhítő körülménynek házasságuk megromlását, mivel a problémákról szerinte az asszony tehetett.

A vádlott az utolsó szó jogán azt hangsúlyozta: megbánta tettét, amelyet nem bosszúnak szánt, hanem maga is öngyilkosságot akart elkövetni, annak emléke pedig máig kísérti.

 

 

(MTI)

 

Fotó: gyorplusz.hu (felvételünk az első fokú ítélet idején készült)