Nagy sikert aratott a Baksa-Krúdy futás

Győr+
2022.10.27. 12:46

A Városházán többször is belekóstolhattak az újságírói lét rejtelmeibe azok a fiatalok, akiket a Győr+ Média munkatársai is segítettek. Most saját cikkeiket közöljük.

Hirdetés

Az előző évekhez hasonlóan idén szeptemberben is megrendezték a Baksa-Krúdy Futófesztivált. Az eseményre a Baksás és Krúdys diákok mellett nyolc különböző iskolából csatlakoztak a sportolni vágyók, hogy teljesítsék a 2022 méteres távot. Egy közös flashmob a tavalyi Baksás diákdiri győztes osztályának vezetésével, és egy zenés bemelegítés után a több, mint 700 diák  (és jónéhány tanár) lelkesen állt fel a rajtvonalhoz, várva, hogy elkezdődjön a közös futás.

Miután mind a diákok, mind a résztvevő tanárok célba értek, levezetésképpen a legutóbbi diákdiri krúdys győztese, az El Dinero mutatta be műsorát, felelevenítve ezzel a tavaly decemberi fergeteges hangulatot, majd lezajlott az eredményhirdetés is. A dobogó legfelső fokára idén is Vig Bálint págiszos tanuló állhatott, csapatversenyben pedig a 10.A és a 11.J osztály végzett az első helyen, utóbbinak különösen fontos volt a jó eredmény a közelgő diákdiri pontszerzésben. A futófesztiválnak amellett, hogy sportra és mozgásra ösztönözze a diákokat, a közösségépítésben is fontos szerepe van, a cél minden évben egy jó hangulatban eltöltött délelőtt, egy kis kikapcsolódás a tanárok és diákok számára egyaránt.

A fenti írások a Diáktudósítók saját munkái, nem a Győr+ Média munkatársai által készített sajtótermékek. A Győr+ Média megjelenítési lehetőséget biztosít az elkészült anyagoknak.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #diáktudósítók |