Győri Diáktudósító képzés

Győr+ Fotó: Ács Tamás
2023.12.05. 15:05

Október 26-án ismét megrendezték Győr szívében, a Városházán a Diáktudósító képzést a Győr+ Médiával karöltve. Ennek hála az ott megjelent tanárok és diákok rengeteg tudást szerezhettek.

Előadók és témáik:

  • Dr. Dézsi Csaba András köszöntőt mondott, amely során a diákok rengeteg dolgot megtudtak az életéről, és az íráshoz fűződő kapcsolatát is megismerték.
  • Vig Norbert, a Győr+ Média és a polgármesteri hivatal fotóriportere előadásával, amelynek címe „Ha nem elég jók a képeid, nem voltál elég közel” a diákok megismerték a fotózással járó életet, emellett a fotózás szakmai részeibe is betekintést nyertek.
  • Hofbauer Walter, az aki a városházi sajtót látja el jobbnál jobb videókkal. Előadásának címe „Pillanatok lencsén keresztül”. A diákok kis eszközismeretet kaptak azokról az eszközökről, amelyet Walter használ, emellett a videózással kapcsolatos előnyöket, és hátrányokat is elmondta.
  • Németh Boglárka, a Győr+ Média riportere, TV-s szerkesztője a Győr Pluszról, a TV-s életről, saját munkájáról mesélt.
  • Mireider Máté, a Győr+ Média online főszerkesztője az online média működését mondta el a tudósítások folyamán (Tiktok, Instagram, Facebook). A cikkek megalkotásáról mesélt és az újságírói tevékenység fontos folyamatait ismertette a diákokkal. Emellett elmagyarázta a Diáktudósító cikkek megjelenésével foglalkozó információkat.

Célcsoport:

Olyan diákok számára indult a képzés, akik a fotózás, videózás, írás és az online média után érdeklődnek. Így minden iskola 2-5 tanulóval részt vehetett a programon.

Cél:

A kezdeményezés célja olyan diákok megszólítása, akik iskolájuk fontos eseményeit felkarolva és bemutatva, ismertetni tudják azokat a Győr+ Média olvasóival. Ezáltal az intézményekben zajló iskolai életbe kívülállók is betekintést nyerhetnek, általa pedig figyelmet és ismertséget is szerezhetnek.

Ez egy remek lehetőség tanulóknak, iskoláknak és tanároknak is. Így az intézmények és a diákok élete nagyobb hangsúlyt kap.

A cikket készítette: Csonka Karolina Győri Szc Krúdy Gyula Turisztikai És Vendéglátóipari Technikum 10.H

A Városházán többször is belekóstolhattak az újságírói lét rejtelmeibe azok a fiatalok, akiket a Győr+ Média munkatársai is segítettek. Ebben a rovatban saját cikkeiket közöljük, az írások nem a Győr+ Média által készített anyagok.

Kapcsolódó témák: #diáktudósítók | #média | #újságírás |