Egy délután a győri városházán

Győr+ Fotó: Ács Tamás
2023.11.08. 15:22

Október 26-án harmadszor rendezték meg a Diáktudósító programot a városházán. Ezen az eseményen több iskola diákjai is részt vettek, köztük a mi iskolánk, azaz a PÁGISZ is négy tanulóval: Berki Attila 11.E, Balogh Gábor 11.D, Sebők Krisztián 11.E, Sipos Sándor 11.E.

Az előadást Mireider Máté kezdte, aki ismertette a program menetrendjét és a különleges vendégek listáját. Izgalmas és informatív utazásra invitált minket, ahol megismerhetjük majd a média és a műsorkészítés különböző aspektusait és még sok mást.

Őt követte Vig Norbert, aki beavatott minket a fotózás rejtelmeibe, megmutatta a záridő fontosságát, saját munkáit, és elmesélte, hogy hogyan lett az, aki.

Norbert után Hofbauer Walter lépett a képzeletbeli színpadra, a szakember hasznos tippeket adott az állított formátumú videó gyártásához (Például: TikTok, YouTube shorts).

A következő – diákszerkesztőségünk szerint a legjobb és legizgalmasabb – vendég dr. Dézsi Csaba András volt. Mesélt magánéleti sztorikat, bátorított a saját jövőnk jó irányba való alakítására és arra, hogy sose adjuk fel. A polgármester úr a közönség kérdéseire is válaszolt, megosztva azokat az érdekes pillanatokat és kihívásokat, amelyekkel az élete során találkozott.

Őt Németh Boglárka követte, aki korábban az RTL-nél dolgozott mint helyi tudósító. Prezentálta egy korábbi munkáját egy olyan adásból, amit még a Covid-járvány ideje alatt készített.

Az esemény utolsó részében Mireider Máté tért vissza, hogy bemutassa, milyen a munka a Győr+ csapatával. Ezenkívül egy kis nyereményjátékban is részt vehettünk, amelynek során Sebők Krisztián, PÁGISZ-os diáktársunk egy nyereménycsomagot vihetett haza. Ezzel az interaktív kvízzel jól megmozgatták a közönséget, pillanatok alatt vidám hangulat kerekedett, kitűnően szórakoztunk, sok élménnyel gazdagodtunk.

Az esemény összességében nagyszerű lehetőséget nyújtott arra, hogy közelebbről megismerjük a média és a műsorkészítés kulisszatitkait. A különböző előadók sokoldalúsága és tapasztalatai inspirálóak voltak és rávilágítottak arra, milyen sokféle eszköz áll rendelkezésünkre a média és a kreatív tartalom létrehozása terén. Köszönjük a Győr+ szerkesztőségének és a szervezőknek, hogy bemutatták munkájukat és részesei lehettünk ennek az izgalmas és informatív délutánnak.

A cikket készítette: Berki Attila és Sipos Sándor 11. E osztályos tanuló, Győri SZC Pattantyús-Ábrahám Géza Technikum

A Városházán többször is belekóstolhattak az újságírói lét rejtelmeibe azok a fiatalok, akiket a Győr+ Média munkatársai is segítettek. Ebben a rovatban saját cikkeiket közöljük, az írások nem a Győr+ Média által készített anyagok.

Kapcsolódó témák: #diáktudósítók | #média | #Págisz | #újságírás |