A Világ Legnagyobb Tanórája a Baksa Kálmán Gimnáziumban

Győr+
2022.10.26. 12:41

A Városházán többször is belekóstolhattak az újságírói lét rejtelmeibe azok a fiatalok, akiket a Győr+ Média munkatársai is segítettek. Most saját cikkeiket közöljük.

Hirdetés

A Baksa Gimiben indult a II. Győri Klíma Expo a Világ Legnagyobb Tanórájával, amin a 400 Baksás diák mellett az ország bármely pontjáról csatlakozhattak az érdeklődők, hiszen az eseményt a közösségi oldalakon élőben közvetítették.

Bejcziné Mosolits Erika, az intézmény igazgatója az esemény megnyitóján kiemelte, a gimnáziumnak kezdetektől szívügye a környezettudatosság, büszkén viselik a 2021-ben elnyert ökoiskola címet. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a minden évben megrendezett Fizika Nap, vagy a nemrégiben elkészült, az iskola tanulói által tervezett szelektív kukák megjelenése. Matolcsy Miklós, a PontVelem Nonprofit Kft. ügyvezetője és dr. Szálasy László, a környezetvédelmi bizottság elnökének nyitóbeszéde után Czippán Katalin, az UNESCO Nemzeti Magyar Bizottság fenntarthatósági szakemberének interaktív előadását figyelhették érdeklődve a diákok, aki elsősorban a minőségi fenntartható oktatás témájában látta el hasznos tanácsokkal a fiatalokat.

Az előadás befejeztével a tanulóknak lehetőségük volt kérdezni a szakembertől az őket foglalkoztató, aktuális környezetvédelmi kérdésekkel kapcsolatban, a Baksás diákok pedig igazán lelkesen tették fel kérdéseiket, és fogalmazták meg véleményüket a szakértő felé.

A fenti írások a Diáktudósítók saját munkái, nem a Győr+ Média munkatársai által készített sajtótermékek. A Győr+ Média megjelenítési lehetőséget biztosít az elkészült anyagoknak.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #diáktudósítók |