Címke: Zöld Győr
Hirdetés
Földvári Gabriella 2023.09.19.

Október első hétvégéjén Klíma Expo és Zöld futás!

Idén már harmadik alkalommal rendezik meg Győr legzöldebb eseményét, a Győri Klíma Expót, mely október 5. és 7. között várja az érdeklődőket az Olimpia Sportparkban. Az esemény részleteiről kedden számoltak a be a szervezők.

J. Kovács Andrea 2023.09.17.

Győri Klíma Expo harmadszor

Harmadszor rendezik meg a Győri Klíma Expot, amely október 5–7. között 9-től 18 óráig az Olimpiai Sportpark területén ingyenesen lesz látogatható, ráadásul idén sok újdonsággal találkozhatnak az érdeklődök.

J. Kovács Andrea 2023.09.03.

Virul a közösségi kert Ménfőcsanakon

Harmadik éve működik a ménfőcsanaki közösségi kert. A kis parcellák idén bő terméssel hálálták meg a gondoskodást. Koncz Nóra, a Muszáj Egyesület elnöke, a kert egyik megálmodója avat be a részletekbe.

Mireider Máté 2023.07.09.

Szeptemberben nagy bővítés jöhet a rollerhálózatban

Február végén indult el Győrben a TIER e-roller-kölcsönzés. A 18 országban és 220 városban jelen lévő cég győri tapasztalatai jók, az eltelt fél évben pedig növelték mind a rollerek, mind a „rollerezhető” terület méretét. Az elmúlt időszakról Lendvai Tímeát, a szolgáltató cég vezetőjét kérdeztük.

J. Kovács Andrea 2023.07.02.

Új tag segíti a bizottsági munkát

A közelmúltban új taggal bővült a Környezetvédelmi Bizottság. A közgazdász végzettségű Németh Tamás Zoltán az Arrabona EGTC igazgatója.

Földvári Gabriella 2023.06.20.

Tizenhárom új elektromos busz szolgálja Győr közlekedését

Tizenhárom BYD K9UD típusú, tisztán elektromos meghajtású autóbuszt adtak át kedden a győri tömegközlekedésnek. A Zöld Busz Program keretében a nettó 2,1 milliárd forint értékű fejlesztésnek köszönhetően a helyi járműállomány 14,3 százaléka megújul és jelentősen csökken a város levegőjét terhelő károsanyag-kibocsátás.

Szöveg és fotó: J. Kovács Andrea 2023.05.16.

Kezdődik a bodzaszezon

Május közepén szinte egyik napról a másikra virágba borulnak a bodzabokrok. A terebélyes, akár 4-5 méteresre megnövő cserjét elsősorban illatos, nagy, fehér ernyős virágzatáért kedveljük.

Győr+ 2023.04.28.

Napi cuki: hódok ropogtatnak a Bácsai-csatornánál

Csodálatos környezetben élünk, városszerte vonzóak a zöldterületek, a tavasz beköszöntével pedig különösen jól esik feltöltődni a természetben. Különösen akkor, ha állatokkal is találkozunk. Tolnai Sz. Olivér a Bácsai-csatornánál járt, 11 éves Olvasónkat lenyűgözte az élővilág.

Győr+ 2023.04.23.

Egészséges Városok Mozgalom – Győr az egyik projektváros

A következő hetekben bemutatkozik az WHO Egészséges Városok mozgalom, illetve a győri Egészséges Városok Programiroda. A WHO Egészséges Városok program 1986-ban indult, amikor 11 európai város elhatározta, hogy az „Egészséget Mindenkinek” stratégiát a települések szintjén megvalósítja. Győr 1989-ben csatlakozott a mozgalomhoz.

Hirdetés