Címke: világnap
Hirdetés
Győr+ 2023.08.08.

Augusztus 8: a Macskák Nemzetközi Napja!

A Macskák Nemzetközi Napját augusztus 8-ra tette az alapító, a Nemzetközi Állatjóléti Alap (IFAW). 2002-ben jött létre. A cél az volt, hogy felhívják a figyelmet a kóbor macskák nagy száma miatti problémákra.

Győr+ 2023.07.28.

Célba értek a baráti ajándékok

Ahogy arról csütörtöki Híradónkban, beharangozó jelleggel már beszámoltunk róla, a Győr+ Rádió Cimbiózis című akciójában, a Barátság világnapjához közeledve játékot hirdetett egy finom reggeliért, sör- és süti pakkokért, valamint rádiós ajándékcsomagokért.

P. Csapucha Adrienn 2023.06.18.

Apa csak egy van!

Kislányként mindenki elképzeli, milyen lesz a férje ha egyszer felnő. Várjuk a fehér lovon érkező herceget, aki védelmez és tiszta szívéből szeret. Nekem nem volt sok kitételem, egyszerűen csak azt szeretettem volna, hogy az a férfi, akinek örök hűséget fogadok olyan legyen mint a saját édesapám.

Győr+ 2023.06.14.

Ma van a Véradók Világnapja

Június 14-e a Véradók Világnapja. A Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat köszönti a véradókat, akik önzetlen adományukkal segítik beteg embertársaik felépülését. A két szervezet partnerségben végzett munkája biztosítja, hogy egész évben stabil vérkészlet álljon rendelkezésre hazánkban, amelyhez nélkülözhetetlen a véradók önzetlen adománya.

Pécskai István 2023.05.25.

A győri Vöröskereszt önkénteseit díjazták

Világnapi ünnepséget tartott a Magyar Vöröskereszt Győr-Moson-Sopron vármegyei szervezete a Komédiás étteremben. A Vöröskereszt munkatársai, vezetői, s az önkéntesek emberfeletti munkája miatt fejezték ki hálájukat az illetékesek. Kun Szilvia vármegyei igazgató mellett Széles Sándor főispán és dr. Pergel Elza győri alpolgármester is köszönetet mondott mindazoknak, akik az egészségügy különböző feladatainak ellátásában, köztük a véradások lebonyolításában segédkeznek.

Szerző és fotó: Bajzát Zsuzsi 2023.05.24.

Dohányzásmentes világnap – közösségben könnyebb

Május 31. a Dohányzásmentes Világnap. Kevesen gondolnak bele, hogy ez a függőség nem csak arra káros, akit közvetlenül érint, hanem azokra is, akik szó szerint egy levegőt szívnak vele. Sőt, a környezetünkre is nagyon ártalmas, erre is szeretnék felhívni a figyelmet az idei világnap kapcsán.

Földvári Gabriella 2023.04.02.

Autizmus világnapi programokat szerveztek Győrben

Április 2-a az autizmus világnapja, ebből az alkalomból négy civil szervezet összefogásával Árnics Katalinra emlékeztek, és „kék sétát” tartottak Győrben vasárnap.

Győr+ 2023.03.29.

Az összefogás öröme, borral, zenével!

Az Aktuális Egyenleg és a Therápia Borkereskedés is örömmel egy jó ügy mellé állt, az Autizmus Világnapjához kapcsolódóan egy különleges estre várják az érdeklődőket március 31-én. A Kapcsok Alapítvány szervezésében megvalósuló rendezvény az összefogás erejét is jól példázza.

Győr+ 2023.03.27.

Emléktáblát avatnak Árnics Katalin tiszteletére

Április 2-a az Autizmus Világnapja, ebből az alkalomból városunkban is számos programmal készül a Kapcsok Alapítvány és a Papák Mamák Csemeték (Pamacs) Egyesülete. A rendezvény egyik kiemelt eseménye, hogy Árnics Katalin tiszteletére emléktáblát avatnak majd a Bisinger sétány 10. szám alatt.

Hirdetés