Címke: világnap
Hirdetés
Győr+ 2024.05.31.

Dohányzásmentes világnap: május 31.

„Védjük meg a gyermekeket a dohányipartól!” – ez a mottója az idei dohányzásmentes világnapnak. A WHO kampányának célja, hogy felhívják a fiatalok figyelmét a dohányzás veszélyeire.

Győr+ 2024.05.30.

Dohányzásmentes Világnap Győrben is

A WHO (Egészségügyi Világszervezet) május 31-én, a Dohányzásmentes Világnapon világméretű kampányt tart a dohányzás visszaszorítására. Az idei évben arra hívják fel a figyelmet, hogy a dohányipari agresszív marketingtevékenység, mely a fiatal generációt a dohánytermékek használatára ösztönzi, körükben az új típusú nikotintartalmú szerek fogyasztásának ösztönzése megbetegítheti a gyermekeket, serdülőkorúakat, és végzetes függőséget alakíthat ki az életükben.

Venesz Klaudia 2024.04.30.

Méhek nélkül nincs élet

A méhek világnapja április 30-a. Állatvédelem címszó alatt mindig csak olyan hobbikedvencekre gondolunk, mint a kutyák vagy a macskák, pedig ezek a repülő rovarok rettentő fontos részei a minket körül vevő faunának.

Venesz Klaudia 2024.04.07.

Ma van az Egészségügyi Világnap

A World Health Organization, azaz a WHO megalapításának évfordulója van. Az ENSZ 1948-an alapította meg egészségügyi szervezetét azzal a céllal, hogy a nemzetközi közegészségügyet koordinálja.

Venesz Klaudia 2024.03.21.

Felemás zoknit lát? Ezért!

A Down-szindróma világnapja szimbolikus fontosságú. A 21-es kromoszómából a downosoknak kettő helyett három van – ők ettől is többek.

Győr+ 2024.03.12.

Endometriózis világnap Győrben

Az endometriózis Magyarországon kb. 200 000, világszerte közel 200 millió nőt érint. Győrben március 13-án rendezik meg az eseményt, melyen számos szakértő, egészségügyi szakember, valamint Salamon Adrienn, a Női Egészségért Alapítvány, kuratóriumi elnöke is felszólal.

Szerző és fotó: Bajzát Zsuzsi 2023.11.21.

A televíziózás világnapja alkalmából kérdeztük kollégáinkat

November 21. a televíziózás világnapja. Manapság már egyre kevesebbet nézünk klasszikus értelemben TV-t, ám ez nem jelenti azt, hogy a szakmában ne lenne jövő. A mi kollégáink még a klasszikus rendszerben szerettek bele a műfajba, de azt is pontosan tudják, hogy mi kell ahhoz, hogy lekössék a mai nézők figyelmét.

Herkely Ákos 2023.10.25.

Fiataloknak (is) a diabéteszről

Stúdiónk vendégei voltak a Mélyvízben dr. Niederland Tamás a Gyermekdiabétesz Gondozó vezető főorvosa, a Győri Cukorbeteg Gyermekeket Támogató Egyesület alelnöke és Venesz László a Győr-Moson-Sopron Megyei Diabétesz Egyesület elnöke, akik szakmai alapon beszéltek a III. Győri Diabétesz Nap és Séta programjairól.

Hirdetés