Hirdetés
Címke: világnap
Hirdetés
Győr+ 2022.06.26.

Ma van a Kábítószer-ellenes világnap

Az ENSZ-közgyűlés 1987-ben arról döntött, hogy június 26-át a kábítószer-fogyasztás elleni küzdelem nemzetközi napjává nyilvánítják.

Zombai-Kovács Ákos 2022.05.19.

A Távközlés Világnapját ünnepelték Győrben

A járvány és az orosz-ukrán háború is megmutatta, hogy egy ország működőképességéhez korszerű hírközlésre van szükség, hangzott el a Távközlés Világnapja alkalmából rendezett ünnepségen. A győri Széchenyi István Egyetemen tisztelegtek a világnap előtt, ahol a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke azt mondta, jó, hogy fiatalok szervezték a programot, mert a hír- és távközlésben is övék a jövő. A világnap alkalmából adták át a dr. Magyari Endre-díjakat és most először a Pro Meteorológia plakettet is.

MTI 2022.03.29.

Hevesi Sándor-díjjal tüntették ki Molnár Leventét

Ma van a színházi világnap, amelyre számos színház bemutatóval, rendhagyó programokkal, kulisszajárással, nyílt próbával készül. A színházi ünnep alkalmából ítélik oda a Hevesi Sándor-díjat, és az előadások előtt felolvassák a világnap nemzetközi üzenetét.

Győr+ 2022.03.27.

A víz világnapja 2022

Március 22-én volt a víz világnapja, amit minden évben számos program kísér a Pannon-Víz Zrt.-nél. Idén is több ponton emlékeztünk meg erről a jelentős napról, ami fontos lehet mindannyiunk életében.

Földvári Gabriella 2022.03.21.

Ma van a Down-szindróma világnapja

Ezen a napon felemás zoknit húznak az emberek, és az erről készült fotóval fejezik ki a támogatásukat. A mozgalmat egy tíz éves svéd kislány indította, aki nagyon szerette down szindrómával élő testvérét. A felemás zokni arra hívja fel a figyelmet, hogy a különbözőségben is egyformák vagyunk.

Győr+ 2022.03.18.

Fájdalmat vagy életet? Az endometriózis nem választ

Az endometriózis világnapja alkalmából március hónapban országszerte előadássorozatot szervez az „Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvány, hogy felhívja a figyelmet a női egészséget érintő, jelenleg gyógyíthatatlan, krónikus betegségre. Győrbe is várják az érdeklődőket március 21.-én.

Győr+ 2022.02.17.

Maszat és a lefoglalt lábtörlő

A macskák világnapját február 17-én ünnepeljük, bár tény, hogy Maszat az antiszociális macska minden egyes napot a sajátjának tekint. Nincs is ezzel semmi gond, ám most kolleginánk kanapéja után a lábtörlőjét is lefoglalta.

Németh Boglárka 2022.02.12.

Mise a betegekért

II. János Pál pápa kezdeményezésére 1992. óta február 11. a Betegek Világnapja. 1858-ban ezen a napon jelent meg a Szűzanya Soubirous Bernadett, 14 éves francia lánynak Lourdesban, majd február 15-én a sziklabarlangban csodatevő forrás fakadt. Az egyház tanításai alapján a világnap célja, hogy "Isten egész népe kellő figyelmet szenteljen a betegeknek, segítse elő a szenvedés megértését."

Győr+ 2022.02.04.

Ma van a rák elleni küzdelem világnapja

„Szüntessük meg a különbséget! Kapja meg mindenki a túléléshez szükséges lehető legjobb egészségügyi ellátást, legyen szó képalkotó diagnosztikáról vagy terápiás eljárásól” - szól az idei Rákellenes Világnap mottója.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat