Címke: turizmus
Hirdetés
P. Csapucha Adrienn 2023.12.04.

Találkozások és támogatások

Több támogatást is átadott a napokban a polgármester, így az éppen világversenyen bizonyító Ihász Veronika, valamint az egyetem turizmus és vendéglátás tanszékének képviselői is örömmel érkeztek a városházára dr. Dézsi Csaba Andráshoz. Az egyenként 300 ezer forintos támogatás nagy segítséget jelent az érintetteknek, akiket szakterületükről, ott szerzett eddigi tapasztalataikról, kihívásaikról is szívesen kérdezett a városvezető.

Győr+ 2023.11.24.

Sokan utaznak majd az év végén

November első felében országos viszonylatban közel 15%-kal nőtt a hazai szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma tavalyhoz képest, emellett a foglaltság is emelkedett. A lendületet tartva további növekedésről tanúskodnak a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai az év hátralévő részében is, már most magasabb az előfoglalások szintje az év utolsó két hónapjára, mint egy éve ilyenkor.

Győr+ 2023.11.08.

Rengetegen fedezték fel Magyarország tájait az ősz első hónapjában

2022 szeptemberéhez képest az ősz első hónapjában közel 10%-kal többen fedezték fel Magyarország tájait. Az 1,4 milliós vendégszám 2,4%-kal múlta felül a pandémia előtti értéket, ezen belül a magyar vidéki tájakra csaknem 11%-kal több vendég érkezett 2019-hez képest. A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai szerint szeptemberben 3,4 millió éjszakát töltöttek a turisták Magyarországon, ami csaknem 6%-kal volt magasabb, mint tavaly ilyenkor. Budapest és a Balaton volt a legnépszerűbb desztináció, a vidéki települések közül pedig Hévíz lett a szeptemberi hónap leglátogatottabb települése. A főszezont idézte a szállodák közel 60%-os átlagos kapacitás-kihasználtsága is.

Győr+ 2023.10.27.

MTÜ: közel 850 ezer vendégéjszakát foglaltak az őszi szünetre

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ előfoglalási adatai szerint összesen közel 300 ezren indulnak útnak október 27. és november 5. között. A legnépszerűbb időszak várhatóan az őszi szünet első hétvégéje lesz, péntektől-vasárnapig több mint 300 ezer vendégéjszakát regisztráltak a hazai szálláshelyeken. A legtöbben párosan utaznak, az adatok alapján az előfoglalások közel fele két vendég részére szól.

MTI 2023.10.19.

A legjobb nemzetközi úti célok közé választották Tokajt

Tokajt választotta a világ legjobb kiemelt települései közé az ENSZ Turisztikai Világszervezete (UNWTO), most először nyert magyar település ilyen rangos turisztikai díjat - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) az MTI-vel csütörtökön.

Győr+ 2023.10.04.

Hatmillió vendég: sikeres nyarat zárt a magyar turizmus

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai alapján több mint 6 millió vendég érkezett a magyarországi szálláshelyekre a három nyári hónapban, ami 1%-kal haladja meg a tavalyi főszezon eredményét, a 2019-es évi adatot pedig 6,3%-kal múlja felül.

MTI 2023.10.03.

Dubrovnik megtilthatja az újabb apartmanok építését

Dubrovnik lehet az első olyan horvát város, amely megtilthatja az újabb apartmanok építését, de a meglévő kiadó szállások számát is 30 százalékkal csökkentheti - erősítette meg az Index.hr című horvát hírportálnak Mato Frankovic, az Adria-parti város polgármestere kedden.

Győr+ 2023.09.27.

A fenntartható turizmus volt a SZE panelbeszélgetésének fókuszában

A fenntartható turizmushoz szigorú irányelvekre van szükség globálisan és helyben is – ez volt az egyik fő üzenete annak a panelbeszélgetésnek, amely a Széchenyi István Egyetem szervezésében valósult meg az intézmény Budapesti Innovációs és Képzési Központjában. A rendezvény a nemek közötti egyenlőség témájához is kapcsolódott, illeszkedve az ENSZ fenntarthatósági fejlődési céljaihoz.

Hirdetés