Címke: Trianon
Hirdetés
MTI 2023.06.04.

Potápi Árpád János: Trianonból erőt nyerhetünk

Június 4-e sokáig gyásznap volt, 2010 óta kimondjuk azt is, hogy Trianonból erőt nyerhetünk - mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára vasárnap Dombóváron, a nemzeti összetartozás napján tartott emlékezésen.

Földvári Gabriella 2021.10.20.

A Szent Korona nagyméretű másolata a Dunakapu téren

A trianoni béke következményeit és az államiság megőrzéséért folytatott küzdelmet bemutató vándorkiállítás nyílt szerdán a Dunakapu téren. Az emlékező tárlaton látható többek mellett a Szent Korona nagyméretű másolata, a Teleki Pál-féle „vörös térképet” ábrázoló talapzaton.

J. Kovács Andrea 2021.06.05.

Szomszédoló: Vízsodorta históriák

Sok víz lefolyt már a Dunán 1920. június negyedike, a gyalázatos trianoni döntés óta. Az elszakított területeken maradt magyarok és leszármazottaik nemkívánatos, másodrendű lakosai lettek az utódállamoknak. Hátrányos megkülönböztetés, meghurcoltatás, zaklatások, kitelepítés, deportálás várt rájuk, ha makacsul ragaszkodtak gyökereikhez, nyelvükhöz, kultúrájukhoz. Két felvidéki alkotó filmet készített a kimondatlan fájdalmakról. A Vízsodorta históriák első öt része csallóközi településeken készült.

J. Kovács Andrea 2021.06.05.

Egy vérből valók vagyunk

Egyikünk sem tehet a múltról. De mindegyikünk tehet a jelenért és a jövőért.

Hirdetés