Címke: Törökország
Hirdetés
MTI 2023.05.07.

Halálos tömegbaleset Törökországban

Tizenkét ember meghalt, harmincegy pedig megsérült, amikor több jármű ütközött egymásnak a törökországi Hatay tartományban szombaton - közölték a hatóságok.

MTI 2023.03.16.

Orbán-Erdogan találkozó: nem szabad belesodródni a háborúba

Az ukrajnai háború és energiabiztonsági kérdések álltak Orbán Viktor miniszterelnök és Recep Tayyip Erdogan török államfő ankarai tárgyalásainak középpontjában - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője csütörtökön.

MTI 2023.02.28.

Meghaladta az 50 ezret a halálos áldozatok száma

Meghaladta az 50 ezret a február 6-ai földrengések halálos áldozatainak száma Törökországban és Szíriában. Mindeközben a török lakosság attól tart, hogy az ország más pontját is érheti hasonló pusztítás.

MTI 2023.02.27.

Újabb utórengés rázta meg Törökországot

Újabb, közepesen erős utórengés rázta meg Törökország déli részét hétfőn, aminek következtében olyan épületek is összeomlottak most - legalább egy ember halálát okozva -, amelyek szerkezeti károkat szenvedtek a február 6-i pusztító földmozgásokban, de össze nem dőltek akkor - közölte Yunus Sezer, a török katasztrófavédelem (AFAD) vezetője.

Havassy Anna Katalin 2023.02.23.

Győrből és környékéről is sokan segítettek a törökországi földrengés áldozatainak

Soha nem felejti el az emberiség ez év február 6-át, amikor pusztító erősségű földrengés rázta meg Törökországot Antakya városának közelében, a szíriai határ szomszédságában. A halottak száma már most több tízezer. Magyarországról is számos kutató-mentő csoport indult, ám azok sem tétlenkedtek, akik itthon maradtak: gyűjtést szerveztek, amelyhez Győr és környéke is csatlakozott.

MTI 2023.02.20.

Ismét erős földrengés rázta meg Törökországot

Újabb, 6,4-es erősségű földrengés rázta meg hétfőn Törökországot az Európai Földközi-tengeri Szeizmológiai Központ (EMSC) szerint. A rengéseket Szíriában, Egyiptomban és Libanonban is érezték.

Csollán Tamara 2023.02.16.

„Mindössze 19 éves a legfiatalabb magyar kutyás mentő”

Hazatérése után tapsvihar fogadta iskolájában a 19 éves Mező Marcellt, aki a Kutyákkal az Életért Alapítvány önkénteseként a legfiatalabb résztvevője volt a törökországi mentési munkáknak. Kutyájával, Black-kel 5 napon át kutatott kitartóan a túlélők után.

Németh Boglárka 2023.02.15.

Magyar kutyás mentők hőstettei Törökországban

Lendon, a 10 éves németjuhász és gazdája, Kulcsár József, a Kulcsár Kutató-Mentőkutyás Szolgálat Alapítvány vezetője nemrég tértek haza Törökországból, ahol a Magyar Református Szeretetszolgálattal együtt a földrengés sújtotta területeken segítették az emberek mentését. Lendon három négylábú társával együtt hat ember életét mentette meg, de sajnos több áldozat holttestére is rábukkant. A kutya és gazdája nagyon kimerültek, de minden erejükkel azon voltak, hogy minél több túlélőt mentsenek ki a romok alól. A bakonypölöskei mentőcsapat vezetője őszintén mesélt a Győr+ Médiának a katasztrófáról, a körülményekről, sikerekről és a borzalmakról is.

Hirdetés