Címke: tanulás
Hirdetés
MTI 2024.02.14.

Még egy napig lehet jelentkezni a felsőoktatásba

Fontos határidő közeleg, már csak egy napig, február 15-én éjfélig van lehetőség arra, hogy a felsőoktatásban tanulni vágyók leadják elektronikus jelentkezésüket a felvi.hu honlapon keresztül - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) szerdán az MTI-vel.

Szalai Réka 2024.01.24.

Deepfake: A technológiai fejlődés kétélű kardja

Már elhunyt színészek hangját is képesek vagyunk feltámasztani, hamarosan pedig akár fizikai valójuk is újra szerepelhet filmekben és reklámokban. A jövőbe nyúló elképzelések egy részével már a hétköznapokban is találkozhatunk. De vajon miért érdemes foglalkozni ezzel az új technológiával?

Győr+ 2024.01.12.

Országos érdeklődés a Széchenyi István Egyetem képzései iránt

Hatalmas népszerűségnek örvend a Széchenyi István Egyetem standja a budapesti Hungexpo területén megrendezett Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon. Rengeteg fiatal érdeklődik a győri egyetem képzései, az új pontszámítási rendszer, a hallgatói élet vagy a kollégiumi lehetőségek iránt. A január 11-én megnyílt kiállítás január 13-ig, szombatig látogatható, de január 16-án, kedden az intézmény győri nyílt napján is lehetőség nyílik a tájékozódásra.

Zombai-Kovács Ákos 2023.12.18.

Technikusképzés a Krúdyban

A következő tanévtől kezdve már a Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum is indít okleveles technikusképzést. Az erről szóló együttműködési megállapodást a napokban írta alá az iskola, a szakképzési centrum és a Széchenyi István Egyetem.

Győr+ 2023.10.27.

Folytatódik a Diáktudósító program Győrben

Folytatódik a Diáktudósítók program, ennek népszerűsítésére pedig előadásokat hallgathattak meg médiában dolgozóktól a közép és általános iskolások az városháza dísztermében csütörtök délután.

Győr+ 2023.09.08.

Minerva: A tanulási alternatíva

A Minerva fő tevékenysége a 7–8. osztályos tanulók felkészítése a felvételire, ami egy megismételhetetlen megméretés matematikából és magyarból. Ilyen oktatási szolgáltatás Győrben gyakorlatilag nincs is több. A sikertelen érettségi vagy nyelvvizsga javítható, ismételhető, de ez nem.

J. Kovács Andrea 2023.09.04.

Újraindult a Nyugdíjas Egyetem

Nemcsak a fiataloknak, hanem a nyugdíjasoknak is elkezdődött a tanév. Három év kihagyás után ma újraindult a Nyugdíjas Egyetem a győri campuson.

Szöveg és fotó: Bajzát Zsuzsi 2023.07.31.

Legyen kortalan a tanulás!

Tanulni sosem késő, új szakmát elsajátítani pedig mindig jó dolog. Ebben segít a Győri SZC Sport és Kreatív Technikum is, amely a 2023/2024-es tanévre is meghirdette felnőtteknek szánt szakmai képzéseit.

MTI 2022.09.26.

Ingyenes online tanulási lehetőségeket ajánl az NMHH

Ingyenes, online elérhető tananyagokból bárki bővítheti a tudását szinte bármilyen területen, legyen az nyelvtudás, kultúra vagy hobbi - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

MTI 2022.08.31.

Rövid szünetekkel a jó közérzetért

Rövid szünetek beiktatása jó közérzetet biztosít a napi tanuláshoz vagy munkavégzéshez; a legalább néhány másodperces, de legfeljebb tízperces szünetek pozitív hatással lehetnek az emberek közérzetére.

Hirdetés