Címke: Tanévkezdés
Hirdetés
J. K. Á. - Z. K. Á. 2022.09.02.

Jelenléti oktatásra készülnek az iskolákban

Mind a humán, mind a tárgyi feltételek adottak az iskolakezdéshez. Dr. Nagy Adél, a Győri Tankerületi Központ igazgatója a Győr+ Médiának elmondta: a 2022/2023-as tanévben közel tízezer tanuló ül iskolapadba.

J. Kovács Andrea jegyzete 2022.09.02.

Boldog új tanévet!

Nem tudom, hogy gyermekként vagy gyermekeimet kísérő szülőként izgultam-e jobban az első becsengetésre várva. Arra viszont jól emlékszem, hogy mindegyik alkalommal óriási megkönnyebbülést jelentett a tanterembe lépő tanító néni kedves mosolya.

J. Kovács Andrea 2022.09.01.

Füzetcsomagot és helytörténeti kiadványt kaptak a diákok

Évek óta szép hagyomány, hogy az elsősök tanszercsomagot kapnak a várostól. Idén mintegy ezer gyermek nézegette izgatottan az ajándék füzeteket, ceruzákat, festéket, órarendet. A ménfőcsanaki Petőfi Sándor Általános Iskolába járó kisdiákoknak a polgármester személyesen adta át a csomagot.

Kárpát Zsolt 2022.08.31.

Tanévnyitó a Konkrétban

A csütörtökön kezdődő tanévben fel kell készülni a váratlan helyzetekre a pedagógusoknak és a diákoknak egyaránt. Horváth Péter a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke reméli, hogy 2022-2023-ban az iskolákban végre az oktatásé lesz a főszerep.

Bajzát Zsuzsi 2022.08.30.

Így legyen könnyebb az iskolakezdés

Bajzát Zsuzsi a tollakat, és a cuki füzeteket, Balanyi Szilárd és Nagy Roland a barátokat, Orosz Sanyi pedig a biciklijének a felkészítését várta leginkább az iskolai év kezdésekor. Mindenkinek más volt a motiváció, de abban megegyeztek a Győr+Reggeli kollégái, hogy az új az új tanév az mindig nagyon izgalmas volt. Pribránszki Marianna, a Gyerkőcökkel Suttogó volt ma a stúdiónk vendége, aki nem csak saját tapasztalatokról, hanem a hozzá segítségért forduló családok érzéseiről is mesélt.

Zombai-Kovács Ákos 2022.08.25.

A Szakképzési Centrum iskolái felkészültek a tanévre

A Győri Szakképzési Centrum fenntartásába tartozó iskolák teljes mértékben felkészültek a közelgő tanévkezdésre. Ezt mondta a centrum kancellárja a Győr+ Médiának. Gede Eszter kiemelte, az előző tanévben a járványos időszak ellenére kimagasló eredmények születtek az intézményekben. A kancellár hozzátette, a nyár, különböző felújításokkal és takarítással telt a hozzájuk tartozó iskolákban. Az intézmények jelenlétben kezdik az új tanévet is és Gede Eszter abban is biztos, hogy az esetleges gázellátási problémák ellenére biztosított lesz az iskolák működése.

Zombai-Kovács Ákos 2022.08.11.

Kazinczy: jelenlétiben csinálnák végig a tanévet

Jelenléti oktatásban kezdenénk meg szeptemberben az új tanévet és abban is szeretnénk végigcsinálni az egész 2022-2023-as időszakot. Ezt mondta a Győr Plusznak Németh Tibor, a Kazinczy Ferenc Gimnázium igazgatója. Az iskolavezető úgy fogalmazott, szerinte a Covid-járvány sokat ártott az oktatás minőségének, bár a diákok elért eredményei nem ezt tükrözik. Németh Tibor kiemelte, tanulóik közül sokan táboroztak a nyáron, a tanárok pedig már az új tanévre készülnek. A Kazinczyba már a tankönyvek is megérkeztek.

Zombai-Kovács Ákos 2022.08.11.

Tanévkezdésre tovább szépül a Péterfy

A nyári szünidőben is zajlik az élet a Péterfy Sándor Evangélikus Iskolában, erről az intézmény igazgatója beszélt Híradónknak. Kolarovszki Zoltán úgy fogalmazott, amíg a diákok tartalmasan, de sok pihenéssel töltik a nyarat, addig az iskolában kisebb fejlesztésekkel teszik még komfortosabbá a környezetet. A Péterfyben is lehetőleg jelenléti oktatásban teljesítenék a következő tanévet, de persze arra is fel vannak készülve, ha egyik pillanatról a másikra, digitális oktatásra kell átállniuk.

Németh Boglárka 2022.08.05.

Csapatépítő napokkal indít szeptemberben a PÁGISZ

Talán a város legnagyobb felújítási munkálatai zajlanak az intézményben, mégis gőzerővel készülnek a tanévkezdésre a PÁGISZ-ban. Az épületet modernizálják, de mellette számos elintézendő dolog vár még az iskolára szeptember elsejéig.

Hirdetés