Hirdetés
Címke: Tanévkezdés
Hirdetés
Győr+ 2021.09.02.

Veni Sancte a régi-új bencés iskolában, Győrszentivánon

73 év után ismét Veni Sancte-val indult a tanév a győrszentiváni iskolában. Az idei tanévtől ugyanis az intézmény, Győrszentiváni Szent Benedek Általános Iskola néven visszakerült a Pannonhalmi Főapátság fenntartásába. Ahogy Hortobágyi T. Cirill főapát a tanévnyitó szentmisén fogalmazott: „lehetőségként felkínáljuk a hit értékeit, az evangélium örömhírét, az Isten előtt rendezett élet boldogságát és szépségét.”

mti 2021.09.01.

185 ezer diákot oltottak be a szünidőben

A diákok közül 185 ezren éltek nyáron a koronavírus elleni oltás lehetőségével - közölte a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára a közmédiával szerdán.

Németh Boglárka 2021.08.24.

Módszertani Napok nyelvtanároknak

Hétfőn kezdődött és egészen szerdáig tart a Hatos Nyelviskola, a Szakképzési Centrum és a Europe Direct megyei Tájékoztató Központjának közös rendezvénye, a Módszertani Napok. Ez az ötödik alkalom, hogy a nyelvtanárok egy ingyenes, többnapos képzésen vehetnek részt, ahol országszerte ismert szaktekintélyek segítenek a tapasztalatok bővítésében és azok megosztásában.

Győr+ 2021.08.24.

Jelenléti oktatásra készül a kormány az új tanévben

Novák Katalin a budapesti sajtótájékoztatón azt mondta, hogy jövő hétfőn és kedden, valamint csütörtökön és pénteken kampányszerű oltást szerveznek a köznevelési intézményben tanuló 12 év felettieknek.

Németh Boglárka 2021.08.17.

Felújítással és programokkal várja az új évet a Baksa gimi

Három tanterem felújításával, klímákkal és rengeteg programmal kezdődik a tanév a Győri SZC Baksa Kálmán Két Tanítási Nyelvű Gimnáziumban. A Gólyatáborba már ma elindultak a leendő kilencedikesek, őket és idősebb társaikat is megújult környezet várja majd az első becsengetéskor.

Zombai-Kovács Ákos 2021.08.13.

Fekete-iskola: új tanév, új köntösben és jelenlétben

Megújult köntösben és természetesen jelenléti oktatásban kezdi az új tanévet a Fekete István Általános Iskola. Erről az intézmény igazgatója beszélt a Győr Plusznak, aki kiemelte, nehéz, de rendkívül tanulságos tanéven vannak túl a Feketések.

Kárpát Zsolt 2021.08.06.

Az iskolákban is megkaphatják az oltást a diákok

Alig egy hónap van hátra az iskolakezdésig, és még a tavaszi miniszteri rendelet szerint normál rendben indulhat a tanév- mondta el a Győr+ Médiának Horváth Péter. A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke és egyben a Révai Gimnázium igazgatója arról is beszélt, hogy a 12-15 éves diákoknak lehetőségük lesz arra, hogy az iskolákban megkapják a koronavírus elleni védőoltást.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat