Címke: tánc
Hirdetés
Szerző és fotó: P. Csapucha Adrienn 2023.09.25.

A jövő vagány balerinái és balerinói táncikáltak

A legkisebbek legnagyobb örömére folytatja tavaly elindított nagy sikerű programját a Győri Balett. A társulat azonban most még több lehetőséget biztosít tanfolyamával a jövő vagány balerináinak és balerinóinak, a MiniBalett ugyanis ezentúl heti rendszerességgel, rengeteg meglepetéssel várja a fiatal tehetségeket. A program pénteken nyílt nappal indult, ahol közel ötven gyermek vette birtokba a színház balett termét.

Győr+ 2023.09.18.

Legyél Te is részese a vidám táncos villámcsődületnek!

A közösségi élet fellendítése és a városrészekhez való kötődések erősítése céljából flashmob-sorozatot indított a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér. A sorozat ezen a héten is folytatódik, méghozzá az alábbi időpontokban és helyszíneken.

Győr+ 2023.09.15.

Győrben a tánc összeköt: flashmob több városrészben

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér a közösségi élet fellendítése és a városrészekhez való kötődések erősítése céljából flashmob sorozatot indított a napokban, amihez a BRO’n’SIS tánciskola is csatlakozott.

P. Csapucha Adrienn 2023.09.05.

Bővülő társulat, lehengerlő repertoár: 120%-on szárnyal a Győri Balett!

„Az idei évben magunkba invesztáljuk a legtöbbet” – fogalmazott évadnyitó társulati ülésükön Velekei László direktor, utalva arra, hogy bővült a Győri Balett csapata. A keddi rendezvényen dr. Dézsi Csaba András is elismerően szólt az együttesről, mint mondta: a társulat világszerte erősíti a város imidzsét.

Farkas Mónika 2023.07.24.

Példamutatása inspiráló

Ströck Barbara, a Győri Balett Örökös tagja, a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola óraadó tanára folyamatosan képzi magát, nemrégiben vette át mesterdiplomáját azon az egyetemen, ahol korábban már megkezdte felsőfokú tanulmányait. A tánc és a mozgás szeretetén túl elköteleződött az oktatással, hisz abban, hogy példamutatásával inspirálhatja a pályaválasztás előtt álló diákokat.

Pécskai István 2023.07.15.

Karibi fieszta a Széchenyi téren

Igazi kubai tánctérré változott szombat délután és este a győri Széchenyi tér. A Salsa Cuaba Auténtica Tánciskola és a Győri Művészeti és Fesztiválközpont az önkormányzat támogatásával rendezte meg a Rueda Rumli című táncos eseményt, amelyen több tucat lelkes pár igyekezett elsajátítani a salsa alapjait.

Szerző és fotó: Bajzát Zsuzsi 2023.07.12.

Salsa Party lesz a Széchenyi téren

A Salsa nem csak egy tánc, hanem egy életérzés. Ezt vallja mindenki, akit egyszer magával ragadott ennek a hangulata. Ha valaki eddig csak kacérkodott a gondolattal, hogy el kellene mennie egy ilyen órára, akkor jó hírünk van, július 15-én a Széchenyi téren ingyen is kipróbálhatja.

Földvári Gabriella 2023.06.20.

Újra színpadon a Győri Balett egyik alapítótagja

Zsúfolásig telt nézőtér előtt lépett színre Bombicz Barbara, az általa készített Lelkem teste című megható árnyjátékban a XVIII. Magyar Táncfesztivál keretében, a Győri Nemzeti Színház Kisfaludy termében.

Győr+ 2023.06.16.

Sikeres a táncos és próbavezető képzés

Már a második évüket is teljesítették azok a fiatalok, akik a győri Széchenyi István Egyetemen a Magyar Táncművészeti Egyetem által, a Győri Balettal együttműködésben indított táncos és próbavezető szakon tanulnak. A hallgatók magas szintű elméleti és gyakorlati tudásra tesznek szert a képzésen.

P. Csapucha Adrienn 2023.06.15.

Varázslatos, vicces és valódi!

Nem csak a gyerekek, a felnőtt közönség is izgatottan várta, hogy a Győri Balett bemutassa a Maszkabál folytatását. A darab ugyanis elsöprő sikert aratott, ahogy a második rész is, melyet a Magyar Táncfesztiválon, szerdán láthatott először a közönség. A táncosok ezúttal az erdőbe invitálták a legkisebbeket, ahol Gryllus Vilmos fülbemászó dallamai által életre kelt a környezet. A bemutatón a rendezővel, Csepi Alexandrával és Gryllus Vilmossal beszélgettünk.

Hirdetés