Címke: Szlovénia
Hirdetés
MTI 2023.10.06.

Szivárgás miatt leállítják a szlovéniai atomerőművet

Óvintézkedésként leállítják a szlovéniai krskói atomerőművet, miután fokozott szivárgást észleltek az elsődleges rendszerben - írta az STA szlovén hírügynökség a nukleáris létesítmény üzemeltetőjére hivatkozva.

Győr+ 2023.08.30.

Összekötik a magyar és szlovén gázhálózatot: Bledben tárgyalt Szijjártó Péter

Magyarországon hajtja végre az akkumulátorok újrahasznosításához szükséges, környezetbarát technológián alapuló első beruházását a szlovén Andrada-csoport. Zöld jelzést kapott a magyar-szlovén földgáz interkonnektor építése is, amely lehetővé teszi, hogy – a szomszédos országok közül utolsóként – összekapcsolják a magyar és a szlovén gázvezeték-hálózatot – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

MTI 2023.08.19.

Orbán Viktor Szlovénia korábbi miniszterelnökével tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a Karmelita kolostorban fogadta Janez Jansa korábbi szlovén miniszterelnököt, a legerősebb ellenzéki erő, a Szlovén Demokrata Párt elnökét - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

MTI 2023.08.12.

Segélyszállítmány indul az árvíz sújtotta Szlovéniába

Árvízi védekezéshez szükséges eszközöket küld a magyar katasztrófavédelem Szlovéniába, miután az árvíz sújtotta ország elfogadta a magyar felajánlást - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

MTI 2023.08.07.

HM: megérkezett a magyar segítség Szlovéniába

A Magyar Honvédség két H145-ös helikoptere kirepült Szlovéniába, hogy az elmúlt időszak egyik legnagyobb természeti katasztrófája utáni mentési munkálatokat segítse - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) hétfőn az MTI-vel.

MTI 2023.08.07.

Áradás: több száz embert evakuáltak Ausztriában és Szlovéniában

Ausztria és Szlovénia több körzetében is bevetették a katasztrófavédelmet vasárnap a napok óta tartó heves esőzések és áradások, valamint a csapadék okozta földcsuszamlások miatt. A szlovén miniszterelnök vasárnap bejelentette, hogy segítséget kért a szomszédos országoktól és az EU polgári védelmi mechanizmusát is értesítette.

Hirdetés