Hirdetés
Címke: Szlovákia
Hirdetés
MTI 2021.12.02.

Egyre többen jönnek Szlovákiából Magyarországra dolgozni

A hazai ipari fellegvárakban a bérek Magyarországon már magasabbak, mint Szlovákiában. Nem meglepő, hogy munkaerőpiaci szakértők szerint egyre többen jöhetnek át a jövőben Szlovákiából Magyarországra dolgozni - ismerteti csütörtöki számában a Világgazdaság.

MTI 2021.11.25.

Kéthetes országos karantént rendeltek el Szlovákiában

Kéthetes országos karantént rendeltek el csütörtöktől Szlovákiában, hogy megfékezzék a világszerte leggyorsabban ott terjedő Covid-19-járványt. A kórházakban ápolt koronavírusos paciensek száma elérte a kritikus szintet, és továbbra is alacsony a népesség átoltottsága.

MTI 2021.11.24.

Országos karantént tart szükségesnek az elnök Szlovákiában

Zuzana Caputová szlovák államfő országos kijárási tilalom haladéktalan bevezetését sürgette kedden, miután a kórházak az egészségügyi ellátórendszer összeomlására figyelmeztettek a koronavírussal fertőzöttek magas száma miatt.

MTI 2021.11.22.

Szlovákiában is korlátozzák az oltatlanokat

Szlovákiában korlátozásokat vezetnek be a koronavírus ellen még be nem oltottakkal szemben az új fertőzéses esetek kiemelkedően magas száma miatt - jelentette be a szlovák miniszterelnök az állami televízióban hétfőn.

mti 2021.11.15.

Szlovákiában megteltek a kórházak

Európa egyik legkevésbé átoltott országában, Szlovákiában megteltek a kórházak koronavírussal fertőzött betegekkel, az északkelet-szlovákiai Eperjesi kerületben a jelentések szerint alig van már tartalék ágy az intenzív osztályokon - közölték hétfőn az egészségügyi hatóságok.

mti 2021.10.21.

Átadták a megújult révkomáromi iskolát

A gyerekek tanítása, nevelése soha nem lehet kísérlet tárgya, mert ha az oktatást elrontják, akkor azt már sohasem lehet bepótolni - jelentette ki Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a felvidéki Révkomáromban, ahol csütörtökön beszédet mondott a magyar kormány támogatásával megújult Eötvös Utcai Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola ünnepélyes átadásán.

J. Kovács Andrea 2021.10.13.

Szlovák-magyar mentős műhely

Mentős műhely címmel tartottak tanácskozást a szlovák és a magyar mentőszolgálatok képviselői a megyeházán azért, hogy a jövőben könnyebb és gyorsabb legyen a határ menti segítségnyújtás.

mti 2021.10.11.

20 éves az újraavatás: jubileumi ünnepség a Mária Valéria hídon

A közép-európai sorsközösségben élő népek között értelmetlen bármiféle ellenségeskedés, "mindannyiunk túlélésének záloga a barátság és a szövetségkötés" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Mária Valéria híd átadásának huszadik évfordulója alkalmából tartott ünnepségen, hétfőn Esztergomban.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat