Címke: Szlovákia
Hirdetés
MTI 2022.06.16.

Meghalt a leghírhedtebb szlovák sorozatgyilkos

Meghalt 66 éves korában Ondrej Rigo, Csehszlovákia, majd később Szlovákia leghírhedtebb sorozatgyilkosa a trencsényi börtönkórházban - jelentették be a szlovák hatóságok csütörtökön.

Győr+ 2022.02.26.

Szlovákiában rendkívüli állapot lépett érvényben

A rendkívüli állapot kihirdetéséről a szlovák kormány döntött, mivel hatalmas torlódás alakult ki az orosz-ukrán háború elől menekülők miatt a határátkelő helyeken. - írja az origo.hu.

mti 2022.01.20.

Lassul a szlovákiai magyarok fogyatkozása

Mintegy 36 ezerrel csökkent Szlovákiában a magukat magyar nemzetiségűnek vallók száma az elmúlt tíz évben, ám a fogyatkozásuk üteme jelentősen lassult, számszerűen a felére esett vissza az előző évtizedhez képest - derült ki a szlovák statisztikai hivatal (SÚSR) által csütörtökön nyilvánosságra hozott adatokból.

MTI 2021.12.02.

Egyre többen jönnek Szlovákiából Magyarországra dolgozni

A hazai ipari fellegvárakban a bérek Magyarországon már magasabbak, mint Szlovákiában. Nem meglepő, hogy munkaerőpiaci szakértők szerint egyre többen jöhetnek át a jövőben Szlovákiából Magyarországra dolgozni - ismerteti csütörtöki számában a Világgazdaság.

MTI 2021.11.25.

Kéthetes országos karantént rendeltek el Szlovákiában

Kéthetes országos karantént rendeltek el csütörtöktől Szlovákiában, hogy megfékezzék a világszerte leggyorsabban ott terjedő Covid-19-járványt. A kórházakban ápolt koronavírusos paciensek száma elérte a kritikus szintet, és továbbra is alacsony a népesség átoltottsága.

Hirdetés