Hirdetés
Címke: Széchenyi István Egyetem
Hirdetés
Győr+ 2020.12.01.

A fiatalok elvárásaira is hat a koronavírus-járvány

Többek között a fiatalok elvárásairól is szó esett a győri Széchenyi István Egyetemen megtartott konferencián. Az előadók beszéltek arról is, hogy a pandémia miként hatott a turisztikai szektorra, a cégek vezetésére vagy a tudományos kutatásra.

Sándor Szigeti 2020.11.30.

Rekordszámú résztvevő a Formula Student Symposiumon

Rekordszámú, csaknem félezer hallgató és 28 külföldi csapat vett részt a győri Széchenyi István Egyetem által megrendezett VI. Formula Student Symposiumon, amely mutatja a járműmérnök képzésben élen járó intézmény nemzetközi kapcsolatainak erősségét. Neves Forma–1-es mérnökök is tartottak előadásokat a magyarok mellett többek között egyesült államokbeli, kanadai, német, spanyol, belga és francia egyetemistáknak.

Győr+ 2020.11.30.

Krízis és megoldások az Üzleti SZEmlében

A Széchenyi István Egyetem kiadványában az intézmény oktatói-kutatói olyan gazdasági témájú publikációk rövid összefoglalóit készítik el, amelyek hasznosak lehetnek a vállalkozók, az üzleti döntéshozók és a fejlesztők számára.

Győr+ 2020.11.30.

Gyászol a Széchenyi István Egyetem

Megrendülten tudatjuk, hogy életének 77. évében elhunyt dr. Jámbor Attila ny. docens, a győri informatika képzés megszervezője, az Informatika Tanszék első vezetője, az informatikai képzés szakvezetője, a Műszaki Tudományi Kar volt hivatalvezetője. - adta hírül a Széchenyi István Egyetem.

Győr + 2020.11.24.

Ahol lehet, segít: Horváth Milán egykori egyetemére is gondolt

A győri Széchenyi István Egyetem volt hallgatójának, a villamosmérnök Horváth Milánnak is köszönhető, hogy a Siemens Zrt. győri kirendeltsége nagy értékű adománycsomaggal támogatta a győri egyetem oktatási tevékenységét nemrégiben. Az akciót szervező tehetséges szakember már az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat tagjaként is fontosnak tartotta az érdekképviseletet. Ez a hozzáállás diplomaszerzése után is vezérli: ahol lehet, segít. Mostanában, ha lejár a munkaideje a Siemensnél, az Országos Mentőszolgálatnál vállal önkéntes feladatokat.

Győr+ 2020.11.23.

Gyászol az egyetem

Két elhunyt, egykori vezető oktatóját, kollégáját gyászolja a Széchenyi István Egyetem.

Kaszás Kornél 2020.11.22.

„A lényemből fakad, hogy másoknak segítsek”

Végtelen számú út kanyarog előttünk, és rajtunk múlik, hogy melyiket választjuk. Akad, aki hamar ráakad a megfelelő ösvényre, míg mások hosszasan keresgélnek, mire rálépnek a megfelelőre. Bogdányi Mária evangélikus lelkész földrajzi és lelki értelemben is nagy utat tett meg, mire rátalált hivatására.

Győr + 2020.11.21.

Széchenyi István Egyetem: rangos díj a vállalkozások ösztönzéséért

A győri Széchenyi István Egyetem és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara együttműködésében megvalósuló Kamara a vállalkozásokért tantárgy lett a „Díj az Európai Vállalkozások Ösztönzéséért” elnevezésű pályázat idei nemzeti nyertese.

Sándor Szigeti 2020.11.19.

Fókuszban: az intelligens járművek

Rekordszámú előadás, nemzetközi szinten is értékes kutatási eredmények hangzottak el az autonóm járművekről (intelligens közlekedési rendszerekről) tartott kétnapos online konferencián, amelynek tématerületei túlmutattak a járműipar szűken vett kérdésein, s a fenntarthatóság felé irányították a figyelmet. 

Győr+ 2020.11.15.

Az E épület is megújult a Széchenyi-egyetem győri campusán

Befejeződött a győri Széchenyi István Egyetem E épületének korszerűsítése, amelynek átadására a koronavírus-járvány miatti szigorításokra figyelemmel online sajtótájékoztatón került sor. A felújítással teljessé vált a győri belső campus rehabilitációja. Jövőre az intézmény újabb három létesítménye újul meg.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat