Címke: Széchenyi István Egyetem
Hirdetés
MTI 2024.03.03.

Sipőcz Richárd ötödik Taskentben

A győri Széchenyi István Egyetem sportolója, Sipőcz Richárd ötödik lett vasárnap a cselgáncsozók taskenti Grand Slam-viadalán.

Győr+ 2024.03.01.

Közös gasztró-sikert ünnepeltek a győri intézmények

A győri Széchenyi István Egyetem színeiben indult három tehetséges fiatal nemrégiben a X. Kapuvári Böllérmáj- és Gasztronómiai Fesztiválon, ahol csapatuk ifjúsági kategóriában első helyezést ért el. A Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum tanulói az egyetem tulajdonában lévő vendéglátóhelyeken töltik szakmai gyakorlataikat, ahol felkészítették őket a versenyre. A diákok már a gasztronómiai világbajnokságra és olimpiára készülnek.

Győr+ 2024.02.29.

A világ legintelligensebb embere – sikerszerző járt Győrben

A Financial Times 2022-ben az Év könyvének választotta Ananyo Bhattacharya „Neumann János – Az ember a jövőből” című életrajzi kötetét. A sikerszerzővel dr. Lukács Eszter, a Széchenyi István Egyetem nemzetközi és stratégiai kapcsolatokért felelős elnökhelyettese beszélgetett az intézmény Győri Innovációs Parkjában.

Győr+ 2024.02.29.

SmartManFest, azaz mindent a digitalizációról

Az ipar 5.0 innovációs és technológiai átmenet, valamint az ipari fokozatváltás a témája a Széchenyi István Egyetem programjának, amelyet a hagyományteremtő céllal életre hívott Smart Manufacturing Festival keretén belül rendeznek a győri kampuszon és az egykori kekszkockában, vagyis az egyetem Győri Innovációs Parkjában. Az érdeklődők március 6-án izgalmas előadások és laborlátogatások keretében pillanthatnak be a digitalizációs innovációk világába.

Győr+ 2024.02.28.

Koncert színesítette a szakdolgozatvédést

Nem mindennapi szakdolgozatvédés zajlott nemrégiben a győri Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karán: Juhász András végzős jogászhallgató öt zenemű dallambeli kapcsolódását és az ekörül kialakult nemzetközi vitákat, jogi kérdéseket vizsgálta disszertációjában, amit egy koncert keretében védett meg. A kivételes eseményen a Bartók Béla Általános Iskola Gyermekkara és a Richter János Zeneművészeti Szakgimnázium Női Karának előadásában hangzottak el a diplomamunkában vizsgált dallamok.

Győr+ 2024.02.27.

Elnyert díja megerősítette a SZE indonéziai hallgatóját

Ahmad Faishal Wiradisuriát választották a Széchenyi István Egyetemen az Év nemzetközi hallgatójának a januárban megrendezett Egyetemi Díjátadó Gálán, a Győri Médiabálon. Az indonéz fiatal rendkívüli motivációt kapott a kitüntetés elnyerésével, ami további erőfeszítésekre ösztönzi.

Győr+ 2024.02.26.

Mérőléghajót terveztek: országos sikert arattak a győri hallgatók

Első helyezést ért el a győri Széchenyi István Egyetemet és annak SZESAT Interdiszciplinális Szakkollégiumát képviselő hallgatói csapat, a SZEppelin a Nagy Lajos egyetemi távközlési konstrukciós emlékversenyen. A fiatalok a mobiltávközlési cégek méréseinek modernizálását és költséghatékonyságnak növelését elősegítő karbonsemleges mérőléghajót terveztek.

Győr+ 2024.02.23.

Fenntartható és környezettudatos jövőért tevékenykedik a SZE mosonmagyaróvári kara

Az elmúlt években jelentősen megújult a Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karának képzési kínálata, infrastruktúrája, tovább bővült vállalati kapcsolatrendszere, és elindult a nemzetköziesítés útján. Fenntarthatóság, korszerű élelmiszertechnológiák, vidékfejlesztés és precíziós gazdálkodás – többek közt e hívószavak jellemzik az új irányvonalat. Dr. Szalka Éva dékánsága alatt megkezdett utat dr. Tóth Tamás viszi tovább.

Fotó és szerző: Pécskai István 2024.02.22.

Legyünk óvatosak a digitális térben

Kiszolgáltatott csoportok a digitális világban címmel tartottak konferenciát a győri Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karán. Az előadók a fogyasztóvédelmet, a pénzügyeket és e-platformokat érintő digitalizáció rejtelmeibe avatták be a hallgatókat és az érdeklődőket.

Hirdetés