Címke: startup
Hirdetés
Bajzát Zsuzsi 2024.02.05.

Nagy könyves pitchverseny

2024-ben már egyre kevesebb embernek kell bemutatni a startup fogalmát, ez pedig nagyban köszönhető az évek óta aktívan működő győri közösségnek. A StartITup csapata február 7-én belecsap a lecsóba, és egy igazi könyves kihívással indítja el a StartUp Szerdák sorát.

Győr+ 2023.06.26.

Ígéretes startup projektek a Széchenyi István Egyetemen

Italautomata karbantartása szoftver segítségével, hűtő tartalma alapján recepteket ajánló alkalmazás, mikroinfluenszereket hirdetőkkel összekötő online platform – ezek voltak a szakmai zsűri által legígéretesebbnek tartott hallgatói startup projektek a Széchenyi István Egyetemen futó Hungarian Startup University Program (HSUP) program júniusban lezárult harmadik évében. Az országos kezdeményezés Győrben hallgatók százait vezeti be az innovációs vállalkozások világába, a legjobbaknak pedig szakmai támogatást is nyújt ahhoz, hogy ötletükből valódi üzlet születhessen.

Nagy Roland 2023.05.30.

Újra Győr lesz a startup világ közepe

A győri startup élet alfája és omegája a Start IT up Egyesület, amelynek célja, hogy a helyi vállalkozók és vállalkozni vágyók támogatásával a jövő generációja is megtalálja a számításait, és megvalósíthassa az ötleteit.

Győr+ 2023.03.24.

Így kell ezt csinálni: sikerről a Spinoffban

Az egyetem Spinoff Klubjának célja, hogy ösztönözze hallgatóit saját vállalkozásuk elindítására, perspektívát mutasson számukra. A program keretében az Index.hu, az A38 hajó, a Bónusz Brigád vagy éppen a Creative Dock Hungary alapításában, illetve vezetésében is részt vett Kaprinay Zoltán a cégépítés módszertanáról, az innovatív vállalkozásfejlesztésről tartott nagy sikerű előadást.

MTI | Illusztráció: Pixabay 2022.11.23.

A fiatalok startup vállalkozását támogató program indul

A magyar kormány elkötelezett a fiatal tehetségek támogatása mellett, ennek jegyében a Start program keretében innovatív vállalkozói ötletek megvalósítására pályázhatnak keddtől a 18 és 35 év közöttiek - jelentette be Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára sajtótájékoztatón Budapesten.

Győr+ 2022.06.15.

Az ötlettől a vállalkozásig segíti a hallgatók útját az egyetem

A győri Széchenyi István Egyetem kezdetektől tagja a Hungarian Startup University programnak, amelynek keretében a fiatalok a jövő vállalkozásait tervezhetik meg. A legutóbbi kurzust lezáró rendezvényen az intézmény hallgatóinak 22 projektötlete mutatkozott be.

Hirdetés