Címke: sokorópátka
Hirdetés
Zombai-Kovács Ákos 2024.07.17.

Elkészült a Sokorópátkai út

Harmincéves problémát sikerült megoldani Ménfőcsanakon, ahol teljesen felújították a rendkívül forgalmas, de nagyon rossz állapotban lévő Sokorópátkai utat. A több mint 1,3 kilométeres szakaszt példaértékű együttműködés keretében modernizálták, hiszen az állami és a győri útkezelő, közösen finanszírozták a beruházást.

Győr+ 2024.05.30.

Összetartozás ünnep Sokorópátkán

Hatalmas közösségi összefogásnak köszönhetően szinte napra pontosan egy éve, június 3-án, az Összetartozás napján állították fel a Sokoró Kapuját, amely a világ legnagyobb székelykapuja. Aztán az álom egy park létrehozásával folytatódott. Mostanra el is készült az Összetartozás Parkja, amit június 1-én, szombaton nagyszabású program keretében adnak át.

Pulai Sarolta 2023.10.04.

Zarándokmise Sokorópátkán

Zarándokmise lesz a hétvégén, Sokorópátkán, amit a 110 éves Magyarok Nagyasszonya-templom tiszteletére rendeznek.

Mihályi Orsi 2023.06.07.

Győri Édes – A vörös barátok felkutatásának története

Dr. Vehrer Adél néprajzkutató mesélt a vörös barátok mondájának felkutatásáról a Győr+ Rádióban. Adél már gyerekként találkozott ezzel a mondával, és olyannyira magával ragadta e varázslatos téma, hogy szakdolgozatát is ebből írta. Hajtotta a kíváncsisága, és egyre több és több anyag került a birtokába, végül könyvet is adott ki ebben a témában, amely több kiadást is megélt.

Szerző és fotó: Ficsór Dávid 2023.06.03.

Sokorópátkán felavatták a világ legnagyobb székelykapuját

Felavatták a világ legnagyobb székelykapuját Sokorópátkán, egy nappal a nemzeti összetartozás napja előtt. Az ötlet Vajda Pétertől származik, aki helyi vállalkozó, és több környékbeli vállalkozóval összefogva indította el az építkezés folyamatát.

Bajzát Zsuzsi 2023.06.02.

Elkészült a világ legnagyobb székelykapuja

Közösségi összefogással, több éves előkészítő munka után végre finiséhez érkezett a világ legnagyobb székelykapujának építése. Az átadóra sok embert várnak, három napos közös ünneplés lesz Sokorópátkán.

P. Csapucha Adrienn 2023.05.11.

Egy szimbólum és ami mögötte van: készül a Sokoró-kapuja!

Decemberben jelentette be a nagy hírt a Sokorói Tájegység Egyesülés, miszerint több civil szervezet összefogásával megépül a világ legnagyobb székelykapuja. Azóta adományukkal sokan csatlakoztak a nemes kezdeményezéshez, és rengeteg esemény kötődik már a különleges építmény megszületéséhez. A kapu képzeletbeli könyvének hasábjain új fejezet kezdődött, hiszen megtörtént az alapkő és időkapszula elhelyezése.

Kárpát Zsolt 2022.12.23.

Monumentális lesz a sokorói székelykapu

10 és fél méter magas és 16 méter széles lesz a Sokoró kapu, ami Sokorópátka határában épülhet majd meg. A világ legnagyobb székelykapuja nemcsak méreteiben lesz monumentális, hanem a fából készült építmény egy közút felett fog átívelni.

Hirdetés