Címke: Pénzügyi Navigátor
Hirdetés
hirdetés
Győr+ 2024.06.28.

Gondos tervezés, gondtalan nyaralás

Kellemetlen helyzetekkel, pénzügyi nehézségekkel a nyári vakáció során is találkozhatunk. Megfelelő tervezéssel azonban sokat tehetünk ezek elkerülése érdekében.

hirdetés
Szöveg és fotó: Pénzügyi Navigátor 2024.04.12.

Óvatosan a csábító pénzügyi ajánlatokkal!

Felbukkanhatnak olyan csábító pénzügyi ajánlatok is, amelyek látszólag könnyű és gyors meggazdagodást ígérnek, de valójában hamisak és veszélyesek. „Ki ne szeretne gyorsan sok pénzhez jutni?” - merülhet fel a kérdés.

hirdetés
Győr+ 2024.03.01.

Márciusban rendkívüli lehetőség a lakásbiztosítások újrakötésére

Idén márciusban – ha az érintett ügyfél úgy dönt – egy hónapig soron kívül átköthetővé válnak a lakásbiztosítások. Az erről szóló tájékoztatót a biztosítóknak február 15-ig kell megküldeniük ügyfeleiknek. Érdemes minden ügyfélnek áttekinteni meglévő szerződését és összehasonlítani az új ajánlatokkal. Jó választás lehet az MNB védjegyével ellátott Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás (MFO), mely az átlagnál magasabb ügyfélértéket kínál. Az MNB honlapjának MFO és Pénzügyi Navigátor oldalai segítenek az eligazodásban.

hirdetés
Győr+ 2024.02.02.

Adósságok – csökkentsük és tartsuk kézben!

Hogyan válhat a hitel megtakarítássá? Egy hitel törlesztése minden esetben megterheli a családi kasszát. Nem mindegy azonban, hogy pénzügyi lehetőségeinkhez illeszkedően vállaltuk-e a törlesztési terhet, vagy ennek teljesítése túlzott terhet jelent. Hogyan tarthatjuk kézben hiteltartozásainkat? Mely termékek igényelnek különös körültekintést és megszabadulhatunk-e a drágább adósságtól?

hirdetés
Győr+ 2024.01.29.

Hol folyik el a pénzem? – Spóroljon pénzügyi szokásain

Évente 20.000 forint az SMS-szolgáltatásokért? Rutinszerűen meghosszabbított biztosítások? A mindennapokban észre sem vesszük, pedig havonta akár több 10.000 forint is elfolyik a családi kasszából a nem testreszabott pénzügyi döntéseink hatására.

Havassy Kata 2023.12.31.

December: Pénzügyi célok – tudatos tervezés

Motiváció nélkül nincs változás – így van ez a pénzügyi tervezésnél is. Ha nem tűzünk ki magunk elé pénzügyi célokat, nem határozzuk el, hogy véghez visszük terveinket, nem érjük el a kívánt előrelépést. De hogyan érhető el mindez?

Szerző és fotó: Pénzügyi Navigátor 2023.11.30.

Az eladósodás veszélyei a téli időszakban

A nem körültekintő hitelfelvétel komoly anyagi nehézséget okozhat az egész család számára. Sajnos a bizonytalan gazdasági helyzet miatt, egyre többen döntenek úgy, hogy a téli időszak (pl. rezsi kifizetése) finanszírozása, akár a karácsonyi készülődéshez kölcsönt terveznek felvenni. Érdemes időt szánni a kockázatok mérlegelésére, és arra, hogy valóban szükséges-e kölcsönt felvenni. (x)

Győr+ 2023.10.31.

Pénzügyi vonatkozású kérdés és panasz esetén díjmentesen segít a Pénzügyi Navigátor Tanácsadó Irodahálózat (PNTI)

A fogyasztók számos pénzügyi szolgáltatást vesznek igénybe, hiszen pénzüket bankban tartják, ha likviditási gondjaik vannak hitelt vesznek fel, megtakarításaikhoz megfelelő befektetési formát keresnek, életüket, vagyontárgyaikat biztosítják. Azonban a pénzügyek világában eligazodni nem könnyű. A fogyasztóknak nehézséget okozhat átlátni, értelmezni az egyes pénzügyi termékekre vonatkozó szerződések előírásait, ha pedig valamilyen panaszuk merül fel az ezzel kapcsolatos ügyintézés során érezhetik elveszve magukat.

Szerző és fotó: Pénzügyi Navigátor 2023.07.26.

Mire figyeljünk, ha a hazai bankkártyánkat használjuk külföldön?

Külföldi tartózkodás során is van lehetőségünk rendelkezni hazai bankszámlánk felett a hazai kibocsátású kártyánk segítségével. Azonban tekintettel kell lenni arra, hogy nem feltétlenül használható minden hazai kibocsátású bankkártyánk külföldön ATM-eknél és vásárlásra. (x)

Győr+ 2023.05.24.

Mi történik, ha a hitelező felmondja a szerződést?

Kritikus helyzethez vezethet, ha a hitelező felmondja a szerződést. A bankok csak végső esetben hozzák meg ezt a döntést, amikor már nem látnak más lehetőséget arra, hogy követelésük megtérüljön.

Hirdetés