Címke: Pénzügyi Navigátor
Hirdetés
hirdetés
Győr+ 2023.05.24.

Mi történik, ha a hitelező felmondja a szerződést?

Kritikus helyzethez vezethet, ha a hitelező felmondja a szerződést. A bankok csak végső esetben hozzák meg ezt a döntést, amikor már nem látnak más lehetőséget arra, hogy követelésük megtérüljön.

hirdetés
Győr+ 2023.03.01.

Fizetési meghagyást (fmh) kaptam! Mi lesz most?

Gyakran találkozunk irodáinkban ilyen kérdésekkel, sőt az a tapasztalatunk, hogy a fogyasztó sokszor nem is tudja azonosítani, hogy a közjegyzőtől kapott levél, az tulajdonképpen egy fizetési meghagyás.

hirdetés
Győr+ 2023.02.14.

Ne váljon adathalász csalás áldozatává!

Napjainkban már számtalan dolgot online intézhetünk. Az internet nyújtotta lehetőségeknek köszönhetően megoldhatjuk otthonról a nagybevásárlást, időben értesülhetünk akciókról és leárazásokról, de egy átutalásért vagy szerződéskötésért sem kell feltétlenül személyesen befáradni a bankfiókba. Mi több, mindezt akár a saját lakásunktól távol, mobiltelefonnal is elvégezhetjük. Fontos szem előtt tartani azonban, hogy a kényelem veszélyekkel jár: az óvatlan online ügyintézés a kiberbűnözés melegágya!

hirdetés
Győr+ 2022.12.02.

Karácsony hitelből?

Nem egyszerű pénzügyi időszakban vagyunk, és ez hatással van a karácsonyi vásárlási szokásainkra is. Felmérések szerint az ajándékozási kedv 2021-hez képest 13 százalékkal esett vissza, sőt sokan gondolkodnak úgy, hogy idén egyáltalán nem költenek a karácsonyra. Az ajándékvásárlás fő szezonja az idén is a november és december, az igyekvő vásárlók már novemberben beszerzik a fa alá valókat.

Győr+ 2022.11.01.

Méltányosság kérése, mint lehetőség 

Az elmúlt időszak és jelenlegi gazdasági helyzet sok hitellel rendelkező fogyasztót próbára tesz pénzügyileg. Azonban fontos tudni, hogy fizetési nehézség esetén is van lehetőség enyhíteni a helyzeten. Amennyiben az adós jelzi a problémáját a Bank felé, és őszintén elmondja, hogy fizetési nehézségei vannak, már megtette az első lépést a probléma megoldására.

Győr+ 2022.08.05.

Az eladósodás veszélyei

A nem körültekintő hitelfelvétel komoly anyagi nehézséget okozhat az egész család számára

PÉNZÜGYI NAVIGÁTOR 2022.07.04.

Figyeljünk rá az utazás tervezése során: utasbiztosítás!

Itt a nyár, a legtöbben felelősségteljesen indulnak útnak, azonban még mindig sokan vannak, akik nem kötnek utasbiztosítást a nyaralásuk idejére. Pedig manapság már az indulás napján online is megköthetjük az utasbiztosításunkat. Azonban célszerű nem az utolsó pillanatokra hagyni a döntést, és előtte több terméket is összehasonlítani!

Pénzügyi Navigátor 2022.06.03.

Banki, biztosítási jogvita rendezése a bíróságon kívül

Panaszt nyújtott be a pénzügyi szolgáltatójához, biztosítójához, de elutasító választ kapott? Nem szeretne bírósághoz fordulni, hogy a jogvitája rendeződjön? Elutasították a méltányossági kérelmét? Ilyen és ehhez hasonló esetekben célszerű a Pénzügyi Békéltető Testület (PBT), mint alternatív vitarendezési fórum eljárását kérelmezni.

Pénzügyi Navigátor 2022.05.02.

Mi az a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel?

A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelek (MFSZ) olyan, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által minősített, szabad felhasználású, vagy hitelkiváltási célú, vagy e két célt ötvöző személyi hiteltermékek, amelyek kamata a futamidő végéig rögzített (fix kamatozású), kamatfeláruk és díjaik pedig megfelelnek az MNB által a hitelezők felé támasztott árazási maximumoknak és a fogyasztóbarát határidőket magába foglaló elvárásoknak.

Hirdetés