Címke: pedagógus
Hirdetés
Kárpát Zsolt 2023.06.22.

Horváth Péter volt a Konkrét vendége

A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke, a Révai Miklós Gimnázium igazgatója Horváth Péter volt a Konkrét című műsorunk vendége. Mint mondta nehéz időszakon vannak túl mind a pedagógusok, mind a diákok, hiszen a covid, a háború, majd az energiaválság számos kihívást támasztott az iskolák elé.

J. Kovács Andrea | Fotó: Marcali Gábor 2023.03.07.

Bagdy Emőke az MCC-ben

Pedagóguskonferenciára várták az érdeklődőket a Káptalandombon lévő tehetségközpontban. Az eseményt Fekete Dávid, az MCC győri vezetője köszöntötte.

Győr+ 2022.11.25.

Két győri tanár is rangos elismerésben részesült!

Tizenegy, természettudományokat oktató középiskolai tanár vehette át a BME mellett működő Pro Progressio Alapítványnak az első magyar mérnöknőről, Pécsi Eszterről elnevezett ez évi tanári díját a Műegyetemen tartott ünnepségen. Győrből Fürjes János és Kalydi György érdemelte ki az elismerést.

Zombai-Kovács Ákos 2022.10.27.

Szülői élőlánc a Gárdonyi körül

140 szülőből álló élőlánc fogadta csütörtök reggel a Gárdonyi Géza Általános Iskolába érkező gyerekeket. Az apukák és anyukák az akcióval szolidaritásukat fejezték ki a tanárok helyzetével kapcsolatban. A teljesen politikamentes megmozdulás főszervezője, a szülői munkaközösség elnöke a Győr+ Médiának azt mondta: együtt éreznek a pedagógusokkal, mert nincs megfelelő utánpótlásuk, emiatt pedig túlterheltek.

Kárpát Zsolt 2022.10.20.

Megyei szakképzési konferencia Győrben

Az országban elsőként Győrben rendeztek szakképzési megyei konferenciát a Baross Gábor Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikumban. Az eseményen a fenntartó minisztérium munkatársai, a megyei szakképzési centrumok vezetői, illetve a szakképzésben érintett egyéb szervezetek, többek között a Kereskedelmi és Iparkamara Kamara képviselői tartottak előadásokat, tájékoztatókat az oktatóknak.

Zombai-Kovács Ákos 2022.10.17.

Politikamentes demonstráció a Szent István úton

Pártpolitika-mentes demonstrációt hirdetett hétfő kora reggelre a Révai Miklós Gimnázium. A Szent István út belváros felé eső járdáját és az utca szélső sávját teljesen megtöltötték a tanárok, a diákok és a szimpatizánsok, akik mintegy fél ezren emelték fel szavukat az oktatásügy szerintük tarthatatlan helyzete miatt. A demonstrálók azt mondták, komoly létszámhiány van, ezért túlterheltek a pedagógusok, ráadásul sok az idős tanár, utánpótlás pedig nincs.

J. Kovács Andrea 2022.09.03.

Tanár a javából

Magas színvonalú szakmai munkájáért Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést kapott augusztus 20-a alkalmából Ferenczyné Takáts Katalin, a Győri SZC Kossuth Lajos Technikum és Kollégium igazgatóhelyettese.

Bajzát Zsuzsi 2022.04.12.

Nyakunkba vettük a nyúlcipőt

Hogy lesz egy gazdasági tantárgyat oktató pedagógusból zenész, majd utazó blogger? Bár utóbbi titulust kikérte magának ma reggeli vendégünk, Nyúl-cipő nevű közösségi oldala mégis így definiálható a legjobban.

Hirdetés